Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ο Ιταλός κατασκευαστής όπλων Benelli παρουσίασε ένα νέο τουφέκι σχεδιασμένο για κυνήγι drone και FPV


Ίσως η σχεδόν ευρεία χρήση των λεγόμενων drones FPV [First Person View] να είναι μόνο ένα φαινόμενο που αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα τελειώσει μαζί του. Τουλάχιστον, αυτό πρότεινε πρόσφατα ο στρατηγός Pierre Schill, ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού [CEMAT] σε συνέντευξή του στο Defense News, στο περιθώριο της εκπομπής όπλων αέρα-στεριάς από το Satory.


«Είναι ένα στιγμιότυπο στο χρόνο. […] Σήμερα, το σπαθί –δηλαδή αυτά τα εναέρια drones– είναι ισχυρό, πιο ισχυρό από την ασπίδα. Αλλά η ασπίδα θα βελτιωθεί», είχε εκτιμήσει στην πραγματικότητα η CEMAT.

Προς το παρόν, η λύση για την αντιμετώπιση αυτών των drones FPV είναι ουσιαστικά τεχνολογική και βασίζεται σε μέσα ηλεκτρονικού πολέμου προκειμένου να εμποδίσουν το σύστημα πλοήγησής τους ή/και να διακόψουν τη σύνδεση με τους χειριστές τους.

Ωστόσο, βρέθηκε λύση με το κατευθυνόμενο με σύρμα drone FPV, δηλαδή συνδεδεμένο με τον απομακρυσμένο πιλότο του με ένα καλώδιο οπτικών ινών μήκους έως και δέκα χιλιομέτρων, όπως παρατηρήθηκε σε ρωσική συσκευή τον περασμένο Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί πλέον, ως τελευταία λύση, ένα πιο «ρουστίκ» μέσο, ​​δηλαδή το κυνηγετικό τουφέκι. Παρήγγειλε λοιπόν το μοντέλο Escort BTS12 από τον Τούρκο οπλουργό Hatsan. Σχετικά σύντομο, αυτό το όπλο έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να εξοπλίζει πληρώματα τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία είναι οι κύριοι στόχοι των drones FPV [έχει αναφερθεί ότι ευθύνονται για το 80% της καταστροφής τεθωρακισμένων οχημάτων στην πρώτη γραμμή, συντάκτης σημείωση].

Ένα τέτοιο όπλο αποτελεί επίσης μέρος των μέσων αντίδρασης κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εφαρμόζουν οι γαλλικές δυνάμεις. Το 2022, η εταιρεία Humbert CTTS ανακοίνωσε ότι μόλις είχε αποκτήσει σύμβαση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων με κυνηγετικά όπλα Supernova Tactical 12 gauge pump, παραγωγής της ιταλικής οπλοποιίας Benelli, της οποίας είναι ο διανομέας στη Γαλλία. .

Ωστόσο, εάν μια «βολή των 12» [δηλαδή buckshot] μπορεί να αποσταθεροποιήσει αποτελεσματικά και επομένως να εξουδετερώσει ένα drone FPV, ένα κυνηγετικό τουφέκι έχει μόνο πολύ περιορισμένο βεληνεκές, της τάξης των 50 μέτρων. Κάτι που δεν είναι και πολύ για να αντιμετωπίσεις συσκευές που μπορούν να πετάξουν σε ύψος περίπου 120 μέτρων, με ταχύτητα 140 km/h.


Εξ ου και το «M4 AI Drone Guardian», το οποίο μόλις παρουσίασε η Benelli, μέσω ενός δελτίου τύπου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Beretta Defense Technologies, τη μητρική της εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός κατασκευαστής όπλων έχει ενσωματώσει ένα νέο σύστημα στο κυνηγετικό τουφέκι Μ4 το οποίο, με την ονομασία «Advanced Impact» [AI], καθιστά δυνατή την αύξηση της ταχύτητας του φυσιγγίου buckshot που εκτοξεύεται κατά περίπου 20 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.


Μόλις το φυσίγγιο βγει από την κάννη, τα σφαιρίδια που περιέχει διασκορπίζονται λίγο πολύ ομοιόμορφα σε ένα «σύννεφο». Η αύξηση της ταχύτητας εξόδου επιτρέπει ένα πιο κανονικό «σύννεφο» πέλλετ και επομένως μεγαλύτερη ικανότητα διείσδυσης. Επιπλέον, εξοπλισμένο με σκοπευτικό κόκκινης κουκίδας Steiner MPS 3.3 MOA τοποθετημένο σε ράγα Picatinny, το M4 AI Drone Guardian είναι σε θέση να εξουδετερώσει ένα drone FPV σε μέγιστη απόσταση 100 μέτρων.


Το τουφέκι στη βάση του M4 AI Drone Guardian διαθέτει μηχανισμό λειτουργίας με λαβή αερίου, πρόσοψη λεπίδας που προστατεύεται από πλευρικά πτερύγια και ρυθμιζόμενη διόπτρα.

Το M4 AI μπορεί να εξοπλιστεί με δύο κάνες: η μια 26 ιντσών, που προορίζεται για δυνάμεις προστασίας, το άλλο 18,5 ιντσών, σχεδιασμένο για πεζούς.

Ο στρατός του Βελγίου εκπαιδεύει τους στρατιώτες του στο να χτυπούν drones.

Eμείς έχουμε ηθικό ακμαιότατο και δεν μας ενδιαφέρουν όλα αυτά!

Εξάλλου τα F-35 θα μας σώσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αγοράστε καραμπίνες με μεγάλη κάνη και ταχυγεμιστήρες θα σας χρειαστούν. 

Όσο για τα υπόλοιπα έγινε δοκιμή με 15 βολό Μάγκουμ που τα πήγε πολύ καλά, με μεγάλη εμβέλεια πάνω από τα 100 μέτρα.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου