Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

(Βίντεο) Ο Πούτιν έλαβε δώρο ένα αντίγραφο του Κορανίου κατά την επίσκεψή του στην Τσετσενία


Αύγουστος 21, 2024. Ελλάδα.

Φωτό: Ο Πούτιν φιλά το Κοράνι παραλαμβάνοντας το στο Τζαμί «Προφήτης Ιησούς»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να φιλά ένα αντίγραφο του Ιερού Κορανίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τσετσενία, η οποία έστειλε χιλιάδες στρατιώτες να αποκρούσουν την ξαφνική ουκρανική εισβολή στο ρωσικό έδαφος στην πόλη Κουρσκ.

Ο Πούτιν τράβηξε μια αναμνηστική φωτογραφία με το Κοράνι που του χάρισαν στο τζαμί του Προφήτη Ιησού στην πόλη Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τσετσενίας , η οποία είναι μέρος της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε στο τζαμί, συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη της Δημοκρατίας, Ραμζάν Καντίροφ , και τον Μουφτή της Τσετσενίας, Επικεφαλής της Θρησκευτικής Διοίκησης των Μουσουλμάνων της Δημοκρατίας, Σαλάχ Μεζίεφ.

Πρώτη επίσκεψη από το 2011

Ο Πούτιν έφτασε το βράδυ της Τρίτης στην Τσετσενία, τη ρωσική δημοκρατία που βρίσκεται στην περιοχή του Καυκάσου και υπό την ηγεσία του συμμάχου του Ραμζάν Καντίροφ, στην πρώτη επίσκεψή του του επικεφαλής του Κρεμλίνου από το 2011.

Ο Καντίροφ σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram, «Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Τσετσενία, αναμένεται ένα πολυάσχολο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης».

Συμμετοχή της Τσετσενίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η επίσκεψη του Πούτιν πραγματοποιείται καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη ρωσική συνοριακή περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου , όπου έθεσαν υπό τον έλεγχο δεκάδες χωριά και πόλεις.

Τσετσενικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Κουρσκ για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική επίθεση.

«Όσο έχουμε άντρες σαν εσάς, θα είμαστε πάντοτε ανίκητοι», είπε ο Πούτιν στους στρατιώτες στο Πανεπιστήμιο Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων στο Γκουντέρμες της Τσετσενίας, σύμφωνα με μια μεταγραφή στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου .

Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε: «Το να πυροβολείς σε ένα πεδίο βολής εδώ είναι ένα πράγμα, αλλά το να εκθέτεις τη ζωή και την υγεία σου σε κίνδυνο είναι άλλο. Υπάρχει όμως εσωτερική ανάγκη να υπερασπιστείς την πατρίδα και το θάρρος να λάβεις μια τέτοια απόφαση».

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο ότι η Τσετσενία έχει στείλει περισσότερους από 47.000 στρατιώτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων περίπου 19.000 εθελοντών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στον Καντίροφ το 2020 λόγω «παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και το 2022 στο πλαίσιο της κινητοποίησης των τσετσενικών δυνάμεων για την καταπολέμηση της Ουκρανίας.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου