Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Λαγκάρντ: Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για 2ο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΗ Κρ. Λαγκάρντ επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία. H επικεφαλής του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να συζητήσει ένα 2ο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιταλία προκαλείται σαφώς από τις αγορές, ωστόσο πολλά από τα οικονομικά δεδομένα της χώρας είναι εξαιρετικά», υπογράμμισε στην Ουάσιγκτον το νέο αφεντικό του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του ιταλικού χρέους είναι εσωτερικό και αυτό περιορίζει την επιρροή των διεθνών αγορών.
 
Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η «η ιταλική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους της παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση». Παράλληλα, όμως, η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι η Ρώμη θα πρέπει να βελτιώσει αισθητά τους ρυθμούς ανάπτυξης της ιταλική οικονομίας. Και αυτό θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του χρέους, διευκρίνισε η Γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών.
 
dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου