Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σαμποτάζ σε αγωγό φυσικού αερίου.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=6932
 Σαμποτέρ ανατίναξαν σήμερα στο βόρειο Σινά το σταθμό διανομής ενός αιγυπτιακού αγωγού που προμηθεύει φυσικό αέριο στο Ισραήλ και την Ιορδανία, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

  

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη αλ-Άρις, είναι η τέταρτη που έχει γίνει φέτος εναντίον εγκαταστάσεων μέσω των οποίων το αιγυπτιακό φυσικό αέριο φτάνει στο Ισραήλ. 

   

Το MENA επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν τον φρουρό ασφαλείας του σταθμού και μερικά μέλη της οικογένειάς του. Οι φλόγες από το σταθμό φαίνονται από απόσταση 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την τηλεόραση. 

   

Η Αίγυπτος προσπαθεί να αναδιαπραγματευτεί τις τιμές του αερίου με το Ισραήλ και την Ιορδανία αφού ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ εξαναγκάσθηκε το Φεβρουάριο να παραιτηθεί, εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά που αφορούν μεταξύ άλλων και την πώληση αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω απ' αυτές τις αγοράς. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι πληρώνει τις τιμές τις αγοράς. Η Αίγυπτος προμηθεύει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ, όπου το 40% του ηλεκτρικού παράγεται απ' αυτή την πηγή ενέργειας. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου