Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η Ιταλία, προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch - Βυθίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές υπό το φόβο μετάδοσης της κρίσης

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών στην ιταλική αγορά ομολόγων θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και να οδηγήσει σε ιδιαιτέρως αρνητικά σενάρια για τις διεθνείς αγορές, προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch, σε έκτακτο report της.
Οι συνεχιζόμενες πιέσεις προς την Ιταλία θα μπορούσαν να έχουν ιδιαιτέρως αρνητικό αντίκτυπο και θα ξεπερνούσαν κατά πολύ το ευρωπαϊκό έδαφος...", αναφέρει ο οίκος, επισημαίνοντας ότι οι αγορές μοιάζουν να υποτιμούν κινδύνους σαν και αυτούς...
"Εάν δεν υπάρξει ενίσχυση του EFSF άμεσα και εάν η Ιταλία δεν λύσει ταχύτατα τα πολιτικής φύσεως ζητήματά της, η επιδείνωση στην ιταλική αγορά ομολόγων μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλη κρίση για την παγκόσμια οικονομία", προσθέτει η Bank of America Merrill Lynch.
Την ίδια ώρα νέες ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς όπως φαίνεται τα αποτελέσματα του Eurogroup δεν κατόρθωσαν να καθησυχάσουν τις αγορές αναφορικά με τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης χρέους. Με απώλειες άνω του 2% κινούνται Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ πτώση άνω του 3% καταγράφει το ισπανικό χρηματιστήριο.
Απώλειες άνω του 4% καταγράφει το ιταλικό χρηματιστήριο, ενώ ανεστάλη προσωρινά η μετοχή της Unicredit που έφτασε να υποχωρεί πάνω από 7%.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου