Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Βουλή “άδειασε” τον ΓΑΠ για την διακομματική!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/07/111192/

Σε πλήρη απώλεια ελέγχου της κατάστασης έχει περιέλθει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και στη Βουλή με τις αντιδράσεις των πολιτών εναντίον των βουλευτών. Ο Παπανδρέου πρότεινε με διάγγελμα στο υπουργικό συμβούλιο, που έδειξαν απευθείας η κρατική τηλεόραση, να συσταθεί διακομματική επιτροπή.
Όμως η Βουλή «άδειασε» τον πρωθυπουργό σε μία κεντρική πολιτική του πρωτοβουλία! Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε, αντί για διακομματική, να παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας!
Στην διάσκεψη των προέδρων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αντέδρασαν με την πρόταση του ΓΑΠ και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν.
Νωρίτερα και η ΝΔ, διά του εκπροσώπου τύπου Γ. Μιχελάκη, είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει. Επιχειρηματολογώντας ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν για όποιο θέμα προκύπτει η κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών επιτροπών. Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα για θέματα που είναι κατ’  εξοχήν στην αρμοδιότητά της»



Έτσι ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, βλέποντας ότι θα πάει μόνο το ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ, υποχώρησε και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια αιτία κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται, σε όποιον και όπου κι αν εκδηλώνεται,  δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος και σε χθεσινές δηλώσεις του Χρ. Λαζαρίδη που ορισμένοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν:
Η θέση μας αυτή διατυπώνεται, εδώ και καιρό, σταθερά, με τρόπο καθαρό και  κρυστάλλινο σε κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή. Το ίδιο έκανε και ο κ. Λαζαρίδης. Επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, καταδίκασε κάθε φαινόμενο βίας. Οι προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεών του είναι εκ του πονηρού για μικροκομματική εκμετάλλευση, που μόνο κακό κάνουν στην ανάγκη για ομόθυμη αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.
Σε ό,τι αφορά, τώρα, την πρόταση του Πρωθυπουργού για συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει λύσεις για τα θέματα βίας, κατά πολιτικών προσώπων, θέλουμε να πούμε δύο πράγματα:
Το πρώτο: Πρέπει να διευκρινίσει η Κυβέρνηση προς τα πού σκέφτεται να κατευθύνει αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία, δηλαδή για τη συγκρότηση Επιτροπής κατά της βίας. Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ή ποινικές κυρώσεις πέραν των όσων προβλέπει το Δίκαιο της χώρας μας σήμερα.
Το δεύτερο: Δεν είναι δυνατόν για όποιο πρόβλημα προκύπτει, η Κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών Επιτροπών. Με αυτή τη λογική, σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα, για θέματα που, κατεξοχήν, ανήκουν στην αρμοδιότητά της.
Και κάτι ακόμα για το θέμα της βίας: Ο κ. Παπουτσής, στη Βουλή, είχε δηλώσει ότι «η βία γεννά βία», όταν αναφέρθηκε στις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, τις οποίες ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Θ. Νάκος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, καταδίκασε κατηγορηματικά.
Σκέφτηκε, άραγε, ο κ. Παπουτσής τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωσή του όταν αναφερόμενος στο τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματός του, είπε χαρακτηριστικά: Τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας;
Συνιστούμε, αυτές τις ώρες, πάνω από όλα, ψυχραιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου