Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Βενιζέλου - Trichet με φόντο το rollover του ελληνικού χρέους - Πιέσεις να συμμετάσχει και η ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, J. C. Trichet συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Φρανκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Κατά τις πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που άπτονται σημαντικού ενδιαφέροντος, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το rollover του ελληνικού χρέους. Βασική προτεραιότητα του κ. Βενιζέλου ήταν να επιχειρήσει να μεταπείσει τον κ. Trichet να αλλάξει η μέχρι τώρα απαρέγκλιτη στάση της ΕΚΤ και να δεχθεί ένα σχέδιο rollover για τα ελληνικά ομόλογα, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, με τη συμμετοχή σε αυτό και των ιδιωτών κατόχων ομολόγων.
Ο Ευ. Βενιζέλος παράλληλα ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για την εικόνα των ελληνικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνάντηση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογό του W. Schaueble, στο Βερολίνο.


www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου