Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τουρκία: Έστηναν προβοκάτσια – νέα «Ίμια» στη νησίδα Ρω;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14567
Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων φέρεται να είχε εντοπίσει εγκαίρως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».
Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφα στα οποία αναφέρεται ότι οι Τούρκοι σχεδίαζαν να καταλάβουν τη νήσο Ρω. Τα σχέδια αυτά φέρεται να τελούσαν σε γνώση «συμμάχων» της Ελλάδας, οι οποίοι σαν στόχο είχαν να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω των ειδικών σχέσεων που είχε αναπτύξει με τη Ρωσική Ομοσπονδία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι Τούρκοι, με τον τρόπο αυτό θα επιχειρούσαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα τετελεσμένα, αναφορικά με το ζήτημα της χάραξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την Ελλάδα. Το νησί που είχαν επιλέξει ήταν κυριολεκτικά ιδανικό, αφού βρίσκεται δυτικά του Καστελορίζου, το πιο κρίσιμο σημείο για τη δυνατότητα συνέχειας ανάμεσα στις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα έγγραφα που παρουσιάζονται είναι, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο. 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και η Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή.
Η Τουρκία θα δρούσε αστραπιαία αμέσως μετά από προβοκάτσια που θα είχε στήσει και θα προχωρούσε σε άμεση απόβαση, κατάληψη και ενσωμάτωση της νήσου στην Τουρκία. Της επιχείρησης θα προηγούνταν απόπειρα στρατηγικής παραπλάνησης (strategic deception) με τη διενέργεια μαζικών παραβιάσεων σε άλλα σημεία με σκοπό να στρέψουν εκεί την προσοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου