Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο ρόλος του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_5840.html
Ο κ. Μουσταφά Σαρνίτς, διαχειρίζεται στην πραγματικότητα και συντονίζει τις δραστηριότητες μηχανισμών που είχε ήδη βρει σε πλήρη ανάπτυξη, με υπερβάλλοντα όμως ζήλο..

Για να μη θεωρηθεί ότι υπερτονίζουμε τις δραστηριότητες του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν επιλέχτηκε τυχαία από την τουρκική κυβέρνηση.


Ο κ. Μουσταφά Σαρνίτς, διαχειρίζεται στην πραγματικότητα και συντονίζει τις δραστηριότητες μηχανισμών που είχε ήδη βρει σε πλήρη ανάπτυξη, με υπερβάλλοντα όμως ζήλο.
Στα θετικά του σημεία καταλογίζεται η δημιουργία τουρκικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο και η αφομοίωση των Γκοράντσι (αντίστοιχοι των δικών μας Πομάκων), καθώς και η λειτουργία του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος Κοσσόβου. Αφού εγκατέστησε τα δίκτυα της ΤΙΚΑ προχώρησε και στη λειτουργία τουρκικής τράπεζας "Turk Ekonomi Bankasi".
Ο Σαρνίτς εγκατέλειψε το Κοσσυφοπέδιο όταν αυτό πλέον περνά στη φάση της επίσημης ανεξαρτησίας του και ήρθε στη Θράκη όπου συνεχίζει ακριβώς το ίδιο έργο, έχοντας ήδη "διδαχθεί" από το Κοσσυφοπέδιο, ενώ φαίνεται ότι ξέρει να εντοπίζει τα αδύνατα σημεία της χώρας υποδοχής και βεβαίως των ντόπιων φορέων της Ροδόπης.
Η δραστηριότητα του Μ. Σαρνίτς μπορεί να ανακοπεί μόνον με την αλλαγή ορισμένων παραμέτρων σε τοπικό επίπεδο και κυρίως, όσο είναι ακόμη νωρίς, αλλά και με την αλλαγή σε κεντρικό επίπεδο. Αρνητικό σημείο στις δραστηριότητές του είναι ότι, οι μισοί μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Αλεβίτες, κοντύτερα στο κοσμικό κράτος παρά στο Ισλάμ.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου