Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα μέτρα - φωτιά του επικαιροποιημένου Μνημονίου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/ta-metra---fotia-tou-epikairopoiimenou-mnimoniou

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Σάββατο.Περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

Μεταξύ των μέτρων αυτών, είναι η θέσπιση της "εργασιακής εφεδρείας" στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η "αποχώρηση" στη συνέχεια των υπαλλήλων.

Επίσης, προβλέπονται οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και  νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο περιλαμβάνονται ακόμη οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, προβλέπεται περαιτέρω μείωση των Ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η "στοχοποίηση" μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


"Κάθε ημέρα να φέρνει αποτελέσματα εβδομάδας"

Κάθε ημέρα πρέπει να μας φέρνει τα αποτελέσματα μιας εβδομάδας, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σύσκεψη υπουργών στην οποία προέδρευσε και είχε ως αντικείμενο την επιτάχυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή στη σύσκεψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ αποτυπώνοντας και το κλίμα της εν λόγω συνάντησης και των επαφών του στην Γερμανία, μίλησε για πολύ θετικό κλίμα από πλευράς των γερμανών βιομηχάνων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου