Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Υπό την αιγίδα των Αμερικάνικων πρεσβειών τα Gay Pride

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης το ... καθιερωμένο gay pride. Που φέτος για πρώτη φορά έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Βέβαια φέτος δεν είχε ιδιαίτερη δημοσιότητα - παρόλη την προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ - καθώς χάθηκε στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των "αγανακτισμένων".
Όπως αναφέραμε, αντίστοιχες "παρελάσεις" λαμβάνουν χώρα και στο εξωτερικό. Έτσι έγινε φέτος και στην Ιταλία, όπου μάλιστα διοργανώθηκε κάτι πιο "grande", πιο μεγαλοπρεπές, το europride. Όπου υποτίθεται ότι συμμετείχαν ομοφυλόφιλοι από όλη την Ευρώπη. Ένα από τα πιο θεαματικά σημεία του ... φεστιβάλ ήταν η παρουσία σε αυτό της "καλλιτέχνιδας" Lady Gaga, η οποία τον τελευταίο χρόνο σημειώνει τεράστια επιτυχία και η οποία από ότι φαίνεται ήταν ένας από τους λόγους που το "φεστιβάλ" μάζεψε αρκετό κόσμο.



Η Gaga δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένο να εμφανιστεί στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Χρειάστηκε λίγη πίεση στο παρασκήνιο, προκειμένου να παραβρεθεί. Οι διοργανωτές του Europride θα πρέπει να ευχαριστήσουν τα στελέχη των αμερικάνικων διπλωματικών υπηρεσιών, για τις προσπάθειές τους της τελευταίας στιγμής. Ο Αμερικάνος πρέσβης στην Ιταλία David Thorne ήταν το κύριο εργαλείο στο να γίνει πραγματικότητα η συμμετοχή της συγκεκριμένης pop star. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι αμερικάνικες πρεσβείες λειτουργούν οργανωτικά για την διενέργεια των gay prides. Πρόσφατα, η Hillary Clinton, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιλώντας στην οργάνωση GLIFAA (Gays and Lesbians in Foreign Affairs Agencies), απαρίθμησε τις προσπάθειες της αμερικάνικης διπλωματίας στο συγκεκριμένο μέτωπο. Ανάμεσα σε αυτό η σημαντικότατη βοήθεια των υπαλλήλων της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Σλοβακία για την διοργάνωση του εκεί Gay Pride.
Προφανώς οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι χρειάζεται να είναι κρυφές οι σχέσεις τους με τις διάφορες ανά τον κόσμο διοργανώσεις των gay pride. Και μπορούν μάλιστα να υπερηφανεύονται για το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Όσον αφορά στην χώρα μας, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της κ. Κλίντον. Είναι γνωστό όμως ότι το state department έχει άψογη συνεργασία με το εδώ ΕΠΣΕ, καθώς οι εκθέσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα μας αποτελούν επί της ουσίας αντιγραφή των εκθέσεων του ΕΠΣΕ. Και σε αυτό συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους και ο Βαλιανάτος αλλά και η Gilbert, από τους διοργανωτές του εδώ Gay pride. Αναρωτιόμαστε εάν πριν από την διοργάνωση του κάθε gay pride προβαίνουν και σε επισκέψεις στην αμερικάνικη πρεσβεία για οποιουδήποτε ύφους υλικοτεχνική βοήθεια.
Το πιο αστείο στην υπόθεση είναι ότι στα gay pride συμμετέχουν και υποτίθεται "αντιαμερικάνοι" της άκρας αριστεράς αλλά ακόμη και του αναρχικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου