Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ημέρα χρηματιστηριακής Αποκαλύψεως στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

«Έκπληξη» είναι η τελευταία και πιο ατυχής λέξη που θα μπορούσε να επιλέξει κανείς για να περιγράψει τη χρηματωπιστωτική πανωλεθρία που βιώνει η Ευρώπη τη Δευτέρα καθώς οι διεθνείς επενδυτές ξεπουλούν ιταλικά ομόλογα σπρώχνοντας το επιτόκιο τους κοντά στο 6% ενώ πετούν στην πυρά που άναψε η ευρωπαϊκή κρίση τα ισπανικά ομόλογα με το επιτόκιο τους να ξεπερνά το 6% κάνοντας την «ισπανική κρίση» επίσημη.

Το ευρώ βουλιάζει σε χαμηλό 7 εβδομάδων ενώ οι αγορές μετοχών καταρρέουν με το ελληνικό χρηματιστήριο να σφηροκοπείται και το ιταλικό να υπόκειται μίνι κραχ.


Η Ευρώπη κήρυξε τον πόλεμο στις αγορές και αυτές ανταποδίδουν το χτύπημα και είναι, ίσως, μόλις τώρα που η Γερμανία αρχίζει όντως αντιλαμβάνεται τί συνεπάγεται ωμή χρηματιστηριακή βία από τισ αγορές αλλά και τις καταστροφικές συνέπειες πουμπορεί ευτή να επιφέρει.

Με ένα ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με το δολάριο, ένα φρέσκο πόλεμο με τους δανειστές, με τρεις μικρές χώρες της ευρωζώνης εκτός αγορών και σε «μηχανική υπστήριξη» και με δύο μεγάλες χώρες της ΕΕ να μπαίνουν επισήμως σε φάση κρίσης, η Ευρώπη είναι, πια, σε κατάσταση συναγερμού και οι αξιωματούχοι της μπορούν να είναι πλέον απόλυτα βέβαιοι πως μέχρι στιγμής αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Και αν και η παρτίδα μπορεί ακόμη να σωθεί, η σημερινή ημέρα της χρηματιστηριακής Αποκάλυψης στην Ευρώπη δείχνει όκαθαρά πως τα περιθώρια έχουν στενεύσει δεαματικά.

Πάνος Παναγιώτου
Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου