Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

To Ισραήλ καλωσόρισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο στρατόπεδο κατά της τρομοκρατίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ας συνθέσουμε ένα ΠΑΖΛ.........
Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/11/111985/


Ευχαριστίες για την απόφαση της Ελλάδας να «εκπληρώσει τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μην επιτραπεί σε άτομα που επιθυμούν να παρεκτραπούν, να έρθουν χωρίς έλεγχο και χωρίς επίβλεψη» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Ο κ. Πέρες υπογράμμισε τη «σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο στρατόπεδο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ειρήνης», ενώ σημείωσε ότι «το παρόν καθεστώς στη Γάζα είναι καθεστώς που υποστηρίζει την τρομοκρατία, κάνει λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν και δεν επιθυμεί την ειρήνη».



«Είδα ότι στα πλοία του στολίσκου είχαν επιγραφές “Ελευθερώστε την Γάζα”. Αν η Γάζα επιθυμεί να ελευθερωθεί, οι επιγραφές έπρεπε να γράφουν “Ελευθερώστε την Γάζα από την τρομοκρατία”. Αν η Γάζα ελευθερωθεί από την τρομοκρατία, τότε θα είναι ελεύθερη. Εμείς αφήσαμε την Γάζα με δική μας βούληση. Εκκενώσαμε ό,τι είχαμε εκεί και χωρίς αιτία άρχισαν να μας χτυπούν. Σήμερα δε που η Γάζα είναι φτωχή, δαπανά μεγάλα πόσα στην αγορά όπλων, προκειμένου να απειλεί τον λαό μας», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρόεδρος.
Εκανε ακόμη λόγο για «προσεγμένη και έννομη» διαχείριση του θέματος από την Αθήνα και επισήμανε ότι «η Ελλάδα έδειξε στον ΟΗΕ ότι είναι στο πλευρό του, ενώ προσέφερε πολλά στον λαό της Γάζας και στην ειρήνη».
«Εσείς ο ίδιος είχατε προσωπική ανάμιξη σε αυτό. Ο συνδυασμός του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ με την πραγματική προσέγγιση κατά της τρομοκρατίας προκαλεί τον σεβασμό», τόνισε ο κ. Πέρες απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ενώ τον ευχαρίστησε και για την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το Όρος Καρμέλ το προηγούμενο καλοκαίρι.
Τη λύση των δυο κρατών, με «το Ισραήλ σε ασφαλή σύνορα δίπλα σε μια ανεξάρτητη και δημοκρατική Παλαιστίνη» ανέδειξε ως διέξοδο για το Μεσανατολικό ο κ. Παπούλιας, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο κ. Πέρες.
Αναφέρθηκε ακόμη στη δυνατότητα επεξεργασίας και υλοποίησης συνολικής στρατηγικής στο νέο γεωοικονομικό και γεωοπολιτικό πλαίσιο που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή, μετά τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και με την προοπτική μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
Επανέλαβε παράλληλα την ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη, λειτουργική και ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό και κάλεσε την Αγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία, όπως τόνισε, «ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναποφασίζει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου