Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Επικριτικός ο Έρογλου εναντίον της ε/κ πλευράς για το Κυπριακό



Λευκωσία: Την ε/κ πλευρά για έλλειψη βούλησης ως προς τη λύση του Κυπριακού κατηγόρησε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου.

Εργαζόμαστε σκληρά για τη λύση αυτού του προβλήματος, αλλά η απέναντι πλευρά δεν έχει τέτοια ανησυχία, υποστήριξε μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης σήμερα με το ''επιμελητήριο καταστηματαρχών και επαγγελματιών''. Γι αυτό ούτε προετοιμάζει τους Ε/κ για συμφωνία, αλλά και μπορεί να απορρίψει κάθε πρότασή μας για να μην υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσε.


Ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι από την 1η Ιουλίου που η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ δύσκολα θα γίνει κάτι στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι το 2013 θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές. ''Μετά την έναρξη των συνομιλιών είχα διαπιστώσει μια κατάσταση που υπήρχε. Αυτοί παίζουν με το χρόνο και προσπαθούν να αφήσουν μια συμφωνία για το δεύτερο μισό του 2013. Οτι αυτή η διαπίστωση είναι σωστή το βλέπουμε τώρα πιο ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαι σε θέση να πω ότι μπορεί αύριο να επιτευχθεί μια συμφωνία. Γιατί η δική μας επιθυμία δεν αρκεί. Πρέπει και η άλλη πλευρά να έχει την ίδια επιθυμία''.

Δεν είναι, συνέχισε, της άποψης ότι το Κυπριακό δεν λύνεται λόγω εσωτερικών θεμάτων (του ψευδοκράτους) λέγοντας ότι για να ''απελευθερωθεί'' ο λαός από την μη λύση είναι σημαντικό να λυθούν τα εσωτερικά ζητήματα.


Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου