Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"Tα έδωσαν όλα" και υποδύονται τους ήρωες! - Ανακοίνωση-κόλαφος από Λ.Παπαδήμο

"Τα έδωσαν όλα", στην τρόϊκα σήμερα οι τρεις αρχηγοί και η εικόνα της δήθεν "αντίστασης" που θέλησαν να περάσουν κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό γεγονός της συμφωνίας την οποία αποκάλυψε ο Λ.Παπαδήμος με μία ανακοίνωσή του που πραγματικά τους εξέθεσε. 
Ενωρίτερα κατά την έξοδό τους οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, προέβησαν σε δηλώσεις ... ηρωικές, όπως γράφουμε σε άλλο σημείο, οι οποίες όμως πολύ σύντομα αποδείχθηκαν και ... πένθιμες!

Η δήλωση του Λ.Παπαδήμου (υπάρχει πληροφορία για συνάντησή του με τον Άκερμαν απόψε, αλλά το βέβαιο είναι ότι η τρόϊκα πάει στο γραφείο του απόψε)  πραγματικά τους εξέθεσε. 
Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι καθ'όλη την διάρκεια της σύσκεψης το πρόβλημα του Α.Σαμαρά ήταν το πως θα "πλασσάρει" την συμφωνία, δηλαδή τι είδους περιτύλιγμα θα βάλει και από κοντά τον σιγοντάριζε και ο Γ.Καρατζαφέρης. Απόψε καλεί τα στελέχη του σε σύσκεψη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ.
Ο Γ.Παπανδρέου στο γνωστό μήκος του "Ναι σε όλα", με εξαίρεση τις τράπεζες που θεωρεί ότι τον έριξαν από την εξουσία και θέλει να πάρει την εκδίκησή σου, ξεχνώντας προφανώς ότι ο Λ.Παπαδήμος τοποθετήθηκε στην θέση του πρωθυπουργού, ακριβώς για να αποτρέψει την κρατικοποίηση των τραπεζών...
Iδού ολόκληρη η δήλωση της ανακοίνωσης της συμφωνίας:
''Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος''.
Καληνύχτα Ελλάδα και καλή λευτεριά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου