Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κι αύριο άνεμοι 9 μποφόρ και δυνατές βροχές Πρωτοφανείς καταιγίδες κτυπούν Δυτική Ελλάδα και Αττική

Στον «ύπνο» έπιασε η ξαφνική καταρρακτώδης βροχή χιλιάδες Αθηναίους που κινούνται αυτή την ώρα στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει πάρει «φωτιά» από εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Η βροχή συνεχίζεται όπως και οι δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει. Η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε από τα νότια προάστια ενώ σταδιακά μεταφέρεται προς τα βόρεια.


Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πειραιώς, από Χαμοστέρνας μέχρι Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση στην Β.Σοφίας σε άνοδο και κάθοδο, στην Β. Κωνσταντίνου και Αμαλίας, στην Λ.Κηφισίας στην άνοδο, στην Αθηνών - Λαμίας, αλλά και σε Μεσογείων, Αλεξάνδρας και Πατησίων.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Λόγω της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθιου Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού έχει «χτυπήσει» και πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Παραπάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στην Τρίπολη για απάντληση υδάτων, 90 στην Ξάνθη, 50 στην Κομοτηνή και 450 στον Πύργο Ηλείας.

Στην Πάτρα βρέχει ακατάπαυστα. Πάνω απο 30 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυρεστική Υπηρεσία στην πόλη για αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω του δυνατού αέρα, ξήλωμα πινακίδων και σοβάδων καθώς και αντλήσεις νερών απο κτίρια.

Δυνατοί άνεμοι, τεράστια κύματα, ζημιές σε καΐκια, σπασμένα δέντρα είναι μόνο λίγα απο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Παράλιο Αστρος στην Αρκαδία.

Η έντονη κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και στην Τρίπολη. Από τη βροχή πλημμύρισαν ο 3ος και ο 4ος όροφος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και κατέρρευσε η μάντρα του 11ου Συντάγματος Πεζικού.


Θυελλώδεις άνεμοι, «δένουν» τα πλοία και σπάνε τα δένδρα στα Χανιά. Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη, αλλά και συνεργεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, καθώς από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από το πρωί σπάνε όχι μόνο κλαδιά, αλλά και ολόκληρα δένδρα.Διαβάστε περισσότερα από το www.flashnews.gr.
Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται στο Ηράκλειο. Δεν προσγειώθηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων στο "Ν. Καζαντζάκης" πτήση της Aegean.

Τροποποιήσεις είχαμε και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στην Ζάκυνθο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση

Εκτεταμένα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στα Βόρεια Προάστια, στον Πειραιά και την Καλλίπολη.


Προβλήματα έχουν καταγραφεί τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα,  ενώ από πλευράς ΔΕΗ έγινε γνωστό ότι επιστρατεύθηκαν όλα τα διαθέσιμα συνεργεία εργολάβων καθώς και η απογευματινή αλλά και η νυχτερινή βάρδια των τεχνικών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Προϋπόθεση είναι βέβαια να υπάρχει πρόσβαση στο σημείο της βλάβης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά Τήλος, Σύμη, στο Μέτσοβο και στην Αττική στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία. Οι διακοπές προκαλούνται από πτώση στύλων λόγω διάβρωσης του εδάφους ή στις περισσότερες περιπτώσεις από κλαδιά που σπάνε λόγω του δυνατού ανέμου και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ.


Βροχερό το σκηνικό του καιρού προβλέπεται να είναι και την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη θυελλώδεις εντάσεως έως 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι. Το βράδυ θα χιονίσει  στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή στα πεδινά, χιόνι αρχικά στα ορεινά- ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 και στα δυτικά του νομού βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια-παράκτια. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα ανατολικά θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα θαλάσσια- παράκτια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από -5 έως 2 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά- ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από 0 μέχρι 5 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά- ημιορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Το βραδύ θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ πρόσκαιρα τοπικά 8 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου