Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τι σημαίνει η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατ.

Αντιδράσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν αναμένεται να υπάρξουν από την απόφαση του ελληνικού δημοσίου να πληρώσει το περίφημο ομόλογο αλλοδαπού δικαίου ύψους 435 εκατ. ευρώ το οποίο έληξε την Τρίτη.

Οι αντιδράσεις σύμφωνα με δικηγορικά  γραφεία του Λονδίνου αναμένεται να προέλθουν από Έλληνες και ξένους κατόχους ομολόγων ελληνικού δικαίου τα οποία όμως μπήκαν στο κούρεμα που έγινε  προ μηνός.


Τα ομόλογα των 435 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται σε σύνολο ομολόγων περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν εκδοθεί ή φέρουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας τα οποία ήταν επιλέξιμα για να συμπεριληφθούν στην πρόσφατη ολοκληρωθείσα ανταλλαγή ομολόγων (γνωστή και ως PSI - συμμετοχή ιδιωτικού τομέα), αλλά τελικά δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή από τους ομολογιούχους. Η απόφαση ,σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών στάθμισε προσεκτικά όλους τους σχετικούς παράγοντες και επιπτώσεις καθώς και την τρέχουσα συγκυρία.

Πάντως πηγές του υπουργείου αναφέρουν οτι η σημερινή απόφαση δεν προδικάζει τις μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ομολόγων που δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου