Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: Θα υποφέρουν οι Έλληνες!

Το μήνυμα ότι όλες οι λύσεις για την Ελλάδα είναι επώδυνες και θα κοστίσουν δεκαετίες έστειλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας ακόμη και την πρόταση Γιούνκερ να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για τη μείωση του ελλείμματος. Ερωτηθείς εάν υπάρχει επιλογή να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Δεν βλέπω στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων να μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω για να λυθεί αυτή η δύσκολη αποστολή».

«Γι’ αυτό και ξαναλέω -πρόσθεσε ο Σόιμπλε- ότι δεν τίθεται θέμα να είμαστε περισσότερο ή λιγότερο γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Ότι ο ελληνικός λαός θα υποφέρει τις επόμενες δεκαετίες για παραλείψεις είναι αναμφισβήτητο. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι θέμα «γενναιοδωρίας», αλλά σχετίζεται με την εξεύρεση λύσεων από κοινού με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ για το «πώς η Ελλάδα σε μια δύσκολη κατάσταση θα μπορέσει να επανέλθει σ’ ένα μακρύ χρονικό διάστημα – έχουμε μια προοπτική μέχρι το 2020- στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και πώς θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές».
Σόιμπλε εμείς μπορεί, όπως λες, να υποφέρουμε αλλά να ξέρεις κάτι… Γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος!

ΠΗΓΗ  prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου