Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Χάνουν τον ύπνο τους με το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου

Χάνουν τον ύπνο τους με το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου
Βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και των κυβερνήσεων του παρελθόντος βάζει το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου πουβρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.
Ο πρώην υπουργός κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο στο οποίο ανέγραφε όλες τις επαφές, τις συνομιλίες και τις δραστηριότητές του. Το περιεχόμενο του ημερολογίου εκτός από την αδιάψευστη επιβεβαίωση της εμπλοκής του ίδιου σε έκνομες ενέργειες συνδέει ηχηρά ονόματα που έπαιξαν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου και λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας καιλόγω της πολιτικής τους θέσης με τη διακίνηση μαύρου χρήματος.
«Κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα», έλεγαν χαρακτηριστικά εισαγγελικές πηγές θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Στοιχεία τα οποία –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- «δένουν» ακόμη περισσότερο τις κατηγορίες σε βάρος των κατηγορούμενων καθώς φαίνεται ότι όλοι να γνωρίζονται και να είχαν γνώση των εγκληματικών πράξεων, παρά την κατηγορηματική άρνησή τους.
Στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, εκτός από το περιβόητο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν φτάσει επίσης όλα τα έγγραφα από τις κατασχέσεις σε σπίτια και γραφεία άλλων συγκατηγορούμενων και ήδη προφυλακισμένων του πρώην υπουργού,ενώ διαβιβάστηκαν και οι δικογραφίες των υποβρυχίων και των TORΜ1.
Λόγω του όγκου της δικογραφίας ορίστηκε και επίκουρος ανακριτής. Και οι δυο μελετούν τα στοιχεία αυτά, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νέες δικαστικές συνδρομές, νέα αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών και έρευνα των Ε9. Από την μελέτη των Ε9 θα κριθεί εάν οι αρχές θα προχωρήσουν σε νέες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, εκτός από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είναι ήδη δεσμευμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση για τα περιουσιακά του Άκη Τσοχατζόπουλου θα ολοκληρωθεί εντός 4μηνου όπως προβλέπει ο νέος νόμος, με τις συμπληρωματικές απολογίες των ήδη κατηγορουμένων.
Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν στο 4μηνο και οι ανακρίσεις για τα TOR M1 και τα υποβρύχια.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου