Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση ή νέες εκλογές;

Λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι της Τρίτης έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς για το κρίσιμο συμβούλιο υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια.

Πρώτος έφτασε ο κ. Πάνος Καμμένος, ακολούθησαν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας και τελευταίος έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Αντώνης Σαμαράς κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και θα επαναλάβει την άποψη πως πρέπει κατ' αρχήν να αναζητηθούν πολιτικά πρόσωπα για την στελέχωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδίου του κ. Παπούλια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, καθώς η χώρα πρέπει πάση θυσία να κυβερνηθεί.

Με δεδομένη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει ή να στηρίξει την συγκεκριμένη προοπτική, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να θέσει προ των ευθυνών του τον Πάνο Καμμένο, κάτι που φάνηκε και χθες μς τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά το πέρας της χθεσινής σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιέσεις στον κ. Καμμένο θα ασκήσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας πως είναι διατεθειμένος να δεχθεί (όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ) κάποιες από τις περιβόητες 7 προτάσεις του.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως "κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν γίνεται με προβοκάτσιες" ενώ αναφερόμενος στο έγγραφο που διέρρευσε τόνισε "δεν θα ασχοληθώ με μικροπρέπειες"

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις. Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται αρνητικά στην προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ενώ μέχρι στιγμής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην όποια κυβερνητική προσπάθεια.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου