Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Με 223 ψήφους εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης.

                      
Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης
Πρόκειται για ρεκόρ ψήφων, καθώς την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη στήριξαν όχι μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και βουλευτές από τα άλλα κόμματα.
Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τόσο τον κ. Σαμαρά που τον πρότεινε για πρόεδρο του Κοινοβουλίου, αλλά και τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη που τον στήριξαν.
Σε σύνολο 290 βουλευτών που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 223 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο.
Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής.
Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ) και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ).
Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου
Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Γιάννη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου με την ΕΡΕ, καθώς και ανιψιός του Βασίλη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου με το Λαϊκό Κόμμα. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974). Στο Β' Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (1986) εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Εξελέγη Βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία το 1989 και επανεξελέγη το 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009. Στο Ε' Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (2001) εξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και επανεξελέγη στο ΣΤ' Συνέδριο (2004), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 2006.
Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού στο διάστημα 1992-1993, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο διάστημα 2006-2009.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής".
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες.

ΠΗΓΗ newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου