Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η «σκιώδης» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Προς ένα διαφορετικό μοντέλο αντιπολίτευσης προσανατολίζεται η Κουμουνδούρου, που φέρεται να απορρίπτει τον όρο «σκιώδης κυβέρνηση» για τους βουλευτές που θα σηκώσουν το βάρος του αντιπολιτευτικού έργου. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στη δημιουργία ομάδων ελέγχου, οι οποίες θα έχουν σημείο αναφοράς τις έξι διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Τα πρόσωπα που τελικά θα στελεχώσουν τις ομάδες ελέγχου πιθανότατα θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής για τα θέματα Οικονομίας διατηρεί το προβάδισμα η ομάδα των οικονομολόγων της Κουμουνδούρου, δηλαδή οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Μηλιός και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε θέματα Άμυνας «παίζουν» τα ονόματα του Θοδωρή Δρίτσα και της Ρένας Δούρου. Για την Δημόσια Διοίκηση εξετάζεται η συμμετοχή του Δημήτρη Παπαδημούλη, της Σοφίας Σακοράφα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου και για θέματα Εργασίας, ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος. Για την Παιδεία συζητείται το όνομα του Τάσου Κουράκη.

Το νέο προεδρείο

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε το νέο προεδρείο της. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να συνθέσει μία ομάδα που θα απηχεί όσο γίνεται περισσότερο όλες τις απόψεις εντός του κόμματος του.

Έτσι στη θέση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Νίκος Βούτσης, όπως είχε αποκαλύψει το Real.gr. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Διευθυντής της ΚΟ εκλέχτηκε ο Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής τον Γιάννη Δραγασάκη, για τη θέση του κοσμήτορα τον Νάσο Αθανασίου και την Μαρία Μπόλαρη για τη θέση του γραμματέα.

Επιπλέον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποφάσισαν να καταψηφίσουν σε ένδειξη αποδοκιμασίας τον υποψήφιο 7ο αντιπρόεδρο της Βουλής που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή.

Συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ και η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε ένα συλλογικό κόμμα που θα «αγκαλιάσει» όσους ψήφισαν υπέρ του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ξεκινάει σήμερα η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ και το Σάββατο η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελικό σχέδιο απόφασης που θα συζητηθεί στην ΚΠΕ του ΣΥΝ και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, παρουσίασε αποκλειστικά χθες το Real.gr. Διαβάστε αναλυτικά το τελικό σχέδιο απόφασης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου