Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η Τρόικα βγάζει την Κύπρο από τις αγορές για 4 χρόνια

Λευκωσία: Εκτός αγορών για τρία έως τέσσερα χρόνια θα θέσει η Τρόϊκα τα κυπριακά ομόλογα, καθώς ευρωπαϊκές Αρχές (Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θεωρούν αδύνατο να μπορέσει η Κύπρος να επανέλθει νωρίτερα. Ο προσανατολισμός, αναφέρουν πηγές από την έδρα της ΕΕ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα. Ήδη στις Βρυξέλλες εκτελούν ασκήσεις επί χάρτου για σαρωτικές αλλαγές στο δημοσιονομικό και τραπεζικό τοπίο στην Κύπρο.


Καθώς σημειώνεται ότι «τα μέτρα που έλαβε ήδη η Λευκωσία κινούνται μεν προς θετική κατεύθυνση, αλλά δίνουν μόνο αποσπασματικές απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία».

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων, τα οποία σε ορισμένους τομείς θα πρέπει να είναι ριζικά.

Σε ό,τι αφορά στις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος έχουν ήδη ζητηθεί από την Κεντρική Τράπεζα στοιχεία για το τραπεζικό σύστημα συνολικά, με το μήνυμα ότι ο έλεγχος θα επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των εργασιών των κυπριακών τραπεζών, εντός κι εκτός Κύπρου.

ΠΗΓΗ philenews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου