Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ελλάδα – Κύπρος: Ξεκινά στις 19 Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση To ταξίδι θα είναι διάρκειας 30 ωρών μεταξύ Λεμεσού και Πειραιά

 

Στις 19 Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου.
Ειδικότερα, η εταιρεία Scandro Holding Ltd (με προσφορά €15.594.000) αναλαμβάνει την γραμμή Λεμεσού- Πειραιά, με το πρώτο ταξίδι να ξεκινά στις 19 Ιουνίου από το λιμάνι Λεμεσού, και το τελευταίο να πραγματοποιείται στις 16 Σεπτεμβρίου, από Πειραιά. To ταξίδι θα είναι διάρκειας 30 ωρών.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης.
Ο τύπος του πλοίου είναι επιβατικό οχηματαγωγό (Ro-Pax). Πρόκειται για το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο κυπριακής σημαίας Μ/V DALEELA.υπό κυπριακή σημαία, κατασκευής 1991.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα. Μετά από 21 χρόνια οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη δια θαλάσσης μεταφέροντας και το ιδιωτικό τους όχημα. Ταυτόχρονα ενισχύουμε το θαλάσσιο τουρισμό στον τόπο μας».


Τα χαρακτηριστικά του πλοίου:

– Η μεταφορική ικανότητα είναι 400 άτομα

– Περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο

– 38 καμπίνες 1ης κλάσης (110 επιβάτες) και 68 καμπίνες 2ης κλάσης

– 110 θέσεις (αεροπορικές)

– Πέραν των 100 οχημάτων

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια. Το 1ο ταξίδια προγραμματίστηκε για τις 19 Ιουνίου από το λιμάνι Λεμεσού, και το τελευταίο ταξίδι στις 16 Σεπτεμβρίου, από Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου