Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Χτύπημα κατά της Ελλάδας η παραίτηση Λεζερί της Frontex! Είχε καταγγείλει τις τουρκικές θηριωδίες στο Αιγαίο!

 

Οι μεθοδικές συκοφαντικές επίθεση της Τουρκίας μαζί με το μηχανισμό προπαγάνδας που διαθέτει, έθεσαν εντέλει εκτός της Frontex τον Φαμπρίς Λεζερί. 

Πρόκειται για μία εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη που συνιστά καταστροφή για την Ελλάδα η οποία χάνει έναν άνθρωπο που δεν είχε φοβηθεί να καταγγείλει τις τουρκικές θηριωδίες και τα τούρκικα εγκλήματα στο Αιγαίο. Αυτό ακριβώς πλήρωσε.

Με επιστολή που συνέταξε την 28η Απριλίου 2021, ο υπό παραίτηση πλέον εκτελεστικός διευθυντής του Frontex Φαμπρίς Λεζερί ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον για τα δύο επικίνδυνα επεισόδια που προκάλεσαν τουρκικές ακταιωροί το διήμερο 26 και 27 Απριλίου στο Ανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, τη νύχτα της 26ης και το πρωί της 27ης Απριλίου τουρκικές ακταιωροί μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση αναπνοής από ένα σκάφος της Φινλανδικής και ένα σκάφος της Σουηδικής Ακτοφυλακής αντίστοιχα, τα οποία επιχειρούσαν κοντά στη Χίο υπό την ομπρέλα του Frontex.


Σύμφωνα με τον κ. Λεζερί, τα δύο περιστατικά εγείρουν ανησυχία, ενώ τα πληρώματα καλούνται να αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα, καθώς το τουρκικό λιμενικό ακολουθεί απρόβλεπτη τακτική.

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, όπως είχε προβληθεί από την ΕΡΤ

ΠΗΓΗ https://www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου