Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Κάνει το άσπρο μαύρο η Τουρκία - «30 παραβιάσεις από την Ελλάδα σε 3 μέρες!»

 

Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας στην Άγκυρα, αναφέρουν σήμερα ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο 30 φορές μέσα σε 3 ημέρες.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απάντησαν στα ελληνικά κατά τον ίδιο τρόπο.

«Τα αρχεία ραντάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας»

Όπως αναφέρεται επίσης, από τα αρχεία ραντάρ «αποκαλύφθηκε» ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που αύξησε την ένταση στο Αιγαίο και ότι οι εν λόγω αποδείξεις κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες αρχές.

«Οι καταγραφές των ραντάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να δείξει την Τουρκία ως επιτιθέμενη. Είναι η Ελλάδα που ξεκινά τις παραβιάσεις και επιδεικνύει επιθετικές συμπεριφορές κάθε 3 ημέρες. Ωστόσο, προστατεύουμε την ασφάλεια του εναέριου χώρου μας και τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, χωρίς να επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και σε κανέναν να αμφιβάλλει ότι θα συνεχίσουμε την προάσπισή τους με πείσμα και αποφασιστικότητα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις πηγές ασφαλείας, «η Ελλάδα παραβίασε 6 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 26 Απριλίου με αεροσκάφη της πολεμικής της αεροπορίας. Και όχι μόνο… ελληνικά αεροσκάφη συνέχισαν τις προκλητικές τους πτήσεις κοντά στις τουρκικές ακτές στις 27 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτών των παραβιάσεων, αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν 22 παραβιάσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο, πάνω από το Ντιντίμ, Ντάτσα και Ντάλαμαν.

«Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο»

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού», «τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απάντησαν αντιστοίχως στα ελληνικά αεροσκάφη που συνέχισαν και χθες (28/4) τις παραβιάσεις».

«Συνεχίζεται η παραπληροφόρηση»

Οι πηγές ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι η θέση της Τουρκίας είναι πάντα υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με την Ελλάδα με ειρηνικά μέσα, μεθόδους και στο πλαίσιο του διαλόγου, του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, ωστόσο η Ελλάδα αντί να αδράξει το χέρι φιλίας που τείνει η Τουρκία, συνεχίζει τις προκλήσεις με κάθε ευκαιρία.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειές της με στόχο την πρόκληση και την παραπληροφόρηση».

«Στημένες προβοκάτσιες από την Ελλάδα»

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της Τουρκίας όσον αφορά την Ουκρανία και οι εξελίξεις στη διεθνή σκηνή, οι οποίες έχουν γίνει πολύ πιο ενεργές, δημιούργησαν μεγάλη δυσφορία στην ελληνική πλευρά, αναφέρουν οι πηγές.

«Η Ελλάδα, που βλέπει κάθε επιτυχία της Τουρκίας ως δική της αποτυχία, προσπαθεί να στήσει στημένες προβοκάτσιες», υποστηρίζουν οι τουρκικές πηγές ασφαλείας.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου