Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Απάνθρωπες εικόνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου: 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

 

Άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και άλλοι έπεσαν από τον φράχτη - Σοκάρουν οι εικόνες της αστυνομικής βίας κατά ανήμπορων ανθρώπων

Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν προχθές, Παρασκευή, την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες επιχειρούσαν να διασχίσουν τα σύνορα από το Μαρόκο προς την Ισπανία στη Μελίγια.

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, δεκάδες τραυματίες βρίσκονται ο ένας επάνω στον άλλον καθώς κείτονται στο έδαφος, άλλοι αιμορραγούν και κάποιοι δείχνουν να μη βρίσκονται πια στη ζωή.

Μεταξύ αυτών και Μαροκινοί αστυνομικοί.


Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν.

Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη και να κατευθυνθούν στη Μελίγια. Ακολούθησε συνωστισμός και κάποιοι ποδοπατήθηκαν ή έπεσαν από τον φράχτη ενώ ήταν σκαρφαλωμένοι  επάνω του.

Την ίδια ώρα βέβαια, από τα βίντεο φαίνεται ότι ασκείται βία από τις μαροκινές δυνάμεις, καθώς τραβούν με τη βία τραυματίες ή χτυπούν ανθρώπους που είναι πεσμένοι στο έδαφος.


 Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, χαρακτήρισε τα γεγονότα «επίθεση στην εδαφική μας ακεραιότητα» και επέρριψε τις ευθύνες στους διακινητές των μεταναστών. Οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες είχαν ξύλα, μαχαίρια και οξύ με τα οποία επιτέθηκαν στους φύλακες.

Την Παρασκευή 2.000 Αφρικανοί μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην ισπανική επικράτεια ξεπερνώντας τον φράχτη στη Μελίγια. 

 Η σύγκρουση με τους Ισπανούς φρουρούς διήρκεσε περίπου δύο ώρες και τελικά μόλις 100 άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόπειρα μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα είναι η πρώτη από την απόφαση της Ισπανίας και του Μαρόκου να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη φύλαξη των συνόρων.


ΠΗΓΗ https://www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου