Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: 4 νεκροί από πυραυλική επίθεση – Καταστράφηκαν γέφυρες κλειδιά για τους Ρώσους

 

Τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από μια νέα εκτόξευση πυραύλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο προάστιο της πόλης Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (16.6.2022) ο τοπικός κυβερνήτης της Ουκρανίας, Ντμίτρο Ζιβίτσκι, δεν έχει διευκρινιστεί ο στόχος της ρωσικής επίθεσης με πυραύλους στο προάστιο Σαντ, ωστόσο υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Ακόμη, επλήγη επίσης από πύραυλο στις 05:00 τοπική ώρα σήμερα και η περιοχή Ντομπροπίλια, η οποία βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Ρωσία, έπειτα από 26 βολές με βλήματα όλμων που ερρίφθησαν από την ρωσική πλευρά των συνόρων.

Πλήγμα της Ουκρανίας στις επιχειρήσεις της Ρωσίας

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι οι όλες οι κύριες γέφυρες πάνω από τον ποταμό Σιβέρσκι Ντονέτς, οι οποίες συνδέουν την πόλη Σεβεροντονέτσκ –πόλη-κλειδί για τη μάχη του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία– με έδαφος που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, έχουν πιθανότατα καταστραφεί.

Κατόπιν αυτού οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να διασχίσουν τον ποταμό δεχόμενες πυρά ή να προχωρήσουν οι σχηματισμοί τους που βρίσκονται στα πλάγια και έχουν καθηλωθεί.

Η Ουκρανία έχει μάλλον καταφέρει να αποσύρει μεγάλο ποσοστό των μάχιμων στρατευμάτων της, τα οποία αρχικά κρατούσαν αντίσταση στην πόλη, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Η μάχιμη δύναμη της Ρωσίας στο Ντονμπάς είναι πολύ πιθανό να επιχειρεί με ολοένα και πιο ad hoc και σοβαρά υποεπανδρωμένες ομάδες», επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μετά την απώθησή τους από τα περίχωρα του Κιέβου τον Μάιο, οι ρωσικές δυνάμεις επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στην κατάληψη όλου του Ντονμπάς, βιομηχανικής περιοχής στην οποία οι μάχες εστιάζονται τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, που έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου