Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Καταρρέει ο Ουκρανικός στρατός - German Marshall Fund: Οι Ουκρανοί χάνουν έως και 1.000 στρατιώτες την ημέρα - Μπήκαν στο Azot

 

Αδύναμη η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας - H Δύση πιέζει την Ουκρανία για εδαφικές παραχωρήσεις στην... Ρωσία

(upd6) Η ανωτερότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε οπλικά συστήματα έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον πόλεμο της Ανατολικής Ουκρανίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο German Marshall Fund αμερικανικό ινστιτούτο σκέψης οι Ουκρανικές δυνάμεις χάνουν έως και 1000 στρατιώτες την ημέρα το τελευταίο διάστημα.
Οι νεκροί υπολογίζονται σε 200 με 500 ημερησίως ενώ άλλοι 500 ουκρανοί στρατιώτες τραυματίζονται.

Η Δύση βλέπει εδαφικές παραχωρήσεις στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή η Δύση, από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Γερμανία και Γαλλία πιέζουν την Ουκρανία για διάλογο με την Ρωσία…ενώ πρώτη φορά οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι οι εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία θα πρέπει να είναι μέρος της διαπραγμάτευσης με τους Ρώσους…

Οι αποκαλύψεις στο German Marshall Fund

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία χάνουν έως και 1.000 στρατιώτες την ημέρα σε νεκρούς και τραυματίες
Κάθε μέρα, σκοτώνονται από 200 έως 500 Ουκρανοί στρατιώτες στο Donbass, δήλωσε ο D. Arakhamia, επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού μιλώντας στο σε forum που διοργάνωσε το German Marshall Fund.
Ο Arakhamia σημείωσε ότι κατά μέσο όρο, ημερησίως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν από 200 έως 500 ανθρώπους που σκοτώνονται στο Donbass.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής των στρατιωτικών σωμάτων (CNS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, έχει προβλέψει ότι οι ημερήσιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι 100 άνθρωποι σκοτώνονται και περίπου 100-300 τραυματίζονται.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπολόγισε στις αρχές Ιουνίου τις απώλειες σε περίπου 60-100 στρατιώτες που σκοτώνονται ημερησίως.

Όπως σημείωσε η Arakhamia, οι απώλειες αυξήθηκαν σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές κινητοποίησαν προηγουμένως ένα εκατομμύριο ανθρώπους ενώ μπορούν να στρατολογήσουν άλλα δύο εκατομμύρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Όμως το κύριο πρόβλημα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Arakhamia, είναι η έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.
«Έχουμε ανθρώπους εκπαιδευμένους να επιτίθενται, να αντεπιτίθενται, αλλά χρειαζόμαστε όπλα για αυτό», ανέφερε.

Αδύναμη η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας

Ο Arakhamia, ο οποίος ηγήθηκε της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ρωσία, παραδέχτηκε ότι η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου είναι «στην πραγματικότητα μάλλον αδύναμη».
«Ως εκ τούτου, δεν θέλουμε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όντας σε αυτή τη θέση.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να το αλλάξουμε αυτό», επισημαίνοντας ότι ο βασικός στόχος των Ουκρανών είναι να αντεπιτεθούν και να εκδιώξουν τους ρώσους.

Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι, αν και οι επίσημες διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει, η ουκρανική πλευρά «μία ή δύο φορές την εβδομάδα» επικοινωνεί με Ρώσους, αν και τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο «αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για διαπραγματεύσεις».
Παρόλα αυτά ο Arakhamia εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κατάσταση θα πρέπει να επιλυθεί μέσω «συμβιβασμού».

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αμερικανικά οπλικά συστήματα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή της θέσης μισθοφόρων και όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό όπλων και εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που παραδόθηκαν στην ουκρανική πλευρά στο Donetsk.
«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Udachnoe στο Donetsk κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε στους Ουκρανούς.
Επίσης στρατόπεδα ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Fedorovka, του Luhansk, και δύο πολλαπλά συστήματα πυραύλων επλήγησαν από πυραύλους.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk

Στο εργοστάσιο χημικών Azot στο Severodonetsk όπου έχουν καταφύγει ουκρανοί στρατιώτες και άμαχοι εισήλθαν ρωσικές δυνάμεις και στρατιώτες από την Δημοκρατία του Luhansk.
Με βάση τις ρωσικές δυνάμεις, η πόλη του Severodonetsk, οι κατοικημένες περιοχές και οι συνοικίες, έχουν απελευθερωθεί, οι μονάδες του Luhansk ελέγχουν πλήρως την περιοχή.
Αλλά, δυστυχώς, η περιοχή του εργοστασίου Azot, η βιομηχανική ζώνη, δεν είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των μονάδων της Δημοκρατίας του Luhansk.
Πήγαμε εκεί, εκτοπίσαμε τους ένοπλους ουκρανικούς σχηματισμούς αλλά πλοί βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο.
Σε κάθε περίπτωση, θα πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο.
Ο ακριβής αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών στο εργοστάσιο του Azot δεν είναι σαφής.
Υπάρχουν έως και 1.500 στρατιώτες και εκατοντάδες άμαχοι.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις στο Severodonetsk και σε γύρω οικισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut - Lysychansk σε μια προσπάθεια να κόψουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) προς το Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40 προς το Slovyansk και νοτιοανατολικά του Izyum.

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να μάχονται στους βορειοανατολικούς οικισμούς γύρω από την πόλη του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να οχυρώνουν τις εφεδρικές θέσεις στις περιφέρειες Zaporizhia και Kherson, ενώ αναλάμβαναν αμυντικά μέτρα για την ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Severodonetsk, αλλά δεν έχουν καταλάβει ακόμη το εργοστάσιο Azot.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απομονώσει σε μεγάλο βαθμό τα ουκρανικά στρατεύματα στο Severodonetsk από τις γραμμές επικοινωνίας τους και επιτίθενται από πολλές κατευθύνσεις.
Τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν επίσης μια επίθεση στην Toshkivka, πιθανόν να κινηθούν προς τα βόρεια προς το Lysychansk αντί να πραγματοποιήσουν διέλευση του ποταμού αφού κατέστρεψαν την πρόσβαση στη γέφυρα στο Lysychansk από το Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και σημείωσαν κέρδη στις 15 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επιπλέον τις μάχες στην Dolyna στην Krasnopillya και πιθανότατα χρησιμοποιούν τις θέσεις τους γύρω από το Bohorodychne για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις ανατολικά του Bakhmut και σημείωσαν κέρδη κατά μήκος του κρίσιμου αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysychansk στις 15 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες στη Vrubivka και μάχονται για τον έλεγχο των Mykolaivka, Yasylivka, Yakovlikva και Berestove, όλων των οικισμών σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το T1302.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν εκ νέου μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) στην περιοχή Bakhmut από το Kupyansk και ανέπτυξαν απροσδιόριστα στοιχεία του 8ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων στην περιοχή Komyshuvakha - Popasna.
Αυτή η ανάπτυξη στην περιοχή Bakhmut δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα στις δυνάμεις τους που ομαδοποιούνται γύρω από το Bakhmut προκειμένου να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 και να ολοκληρώσουν την περικύκλωση του Lysychansk και του Severodonetsk.

Νότιος Άξονας στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται σε αμυντικές επιχειρήσεις προετοιμάζοντας πιθανές ουκρανικές αντεπιθέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 15 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται επιπλέον στην περιφέρεια Zaporizhia.
Η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση της Zaporizhia ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα οχυρώνουν θέσεις στο Dniprorudne (δυτική περιφέρεια Zaporizhia) με εξοπλισμό από την Κριμαία και ανασυντάσσονται γύρω από τη Vasylivka για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Vasylivka – Orikhiv - Huliapole.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα.
Δορυφορικές εικόνες από τις 14 Ιουνίου δείχνουν αύξηση των οχυρώσεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού στο Snake Island.
Η διορισμένη από τη Ρωσία διοίκηση της Kheson δήλωσε ότι το Εμπορικό Λιμάνι της Kherson έχει ξαναρχίσει να λειτουργεί και θα ξεκινήσει τη μεταφορά φορτίων.
Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την κρίσιμη ακτογραμμή του Ochakiv, στην περιφέρεια Mykolaiv, και μπορούν πιθανώς να εμποδίσουν τη ρωσική ναυτιλία, οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα σκοπεύουν να ενισχύσουν τον έλεγχο της πρόσβασης στο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα υπό την προστασία της οχυρωμένης ναυτικής παρουσίας στο Snake Island.





www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ https://www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου