Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Μπαχτσελί μαινόμενος προκαλεί: «Ο Μητσοτάκης κάνει το λάθος του Βενιζέλου, φερέφωνο της Αθήνας η ΕΕ»

 

Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Με τη «λανθασμένη πολιτική του Βενιζέλου» παρομοίασε την πολιτική που ασκεί και σήμερα η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάνοντας μία έμμεση αναγωγή και πάλι στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Για να ενισχύσει τη θέση της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η Ελλάδα προσπαθεί να επεκτείνει την απομόνωση της Ρωσίας σε βαθμό που να περιλαμβάνει και την Τουρκία. Το ιστορικό λάθος του Βενιζέλου πριν από ένα αιώνα το έκανε ξανά ο Μητσοτάκης. Δεν πρόκειται ούτε για ηθική [στάση], ούτε για συμπεριφορά που συνάδει με το πνεύμα της καλής γειτονίας. Είναι επαίσχυντη διαστρέβλωση το γεγονός ότι τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 23-24 Ιουνίου 2022 περιέχουν υποκειμενικές και προκατειλημμένες κατηγορίες και εξυπηρετούν τις ελληνικές φιλοδοξίες. Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε αυτό», προειδοποίησε.

Η ΕΕ φερέφωνο της Ελλάδας

Παράλληλα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τα έβαλε και με την ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την φερέφωνο της Αθήνας. «Κατά τη γνώμη μας, η ΕΕ σε ρόλο φερέφωνου συμπεριφέρεται ανεύθυνα μπροστά στις παράνομες επιβολές στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ενώ δυναμιτίζει την ειρήνη στην περιοχή και οδηγεί τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε ακόμη πιο τεταμένη κατάσταση. Η πειστικότητα και η αξιοπιστία της ΕΕ, η οποία σιωπά απέναντι στις ανήθικες και πειρατικές κινήσεις της Ελλάδας, έχει σχεδόν χαθεί στα μάτια μας. Είναι δειλία να κουνάνε το δάχτυλό τους στην Τουρκία, αυτοί που δεν έχουν βγάλει ‘κιχ’ στην αξίωση για 10 μίλια εναέριου χώρου της κυβέρνησης της Αθήνας.

Όσοι δεν φέρνουν αντίρρηση στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και πατάει συνεχώς τις φλέβες μας, δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να ενοχοποιούν την Τουρκία. Η αξιοπρέπειά μας δεν θα το επιτρέψει. Οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και το πνεύμα της Συμμαχίας θεωρείται ότι στρέφεται ενάντια στη χώρα μας. Είδαμε το βρώμικο πρόσωπο της ΕΕ, όταν η Ελλάδα επιτέθηκε σε αθώους μετανάστες. Ακούσαμε τις σκοτεινές προθέσεις της ΕΕ μέσω της κραυγής των 37 μεταναστών που σφαγιάστηκαν καθώς περνούσαν τα σύνορα της Μελίγιας της Ισπανίας».

Στοχοποιώντας επίσης την αντιπολίτευση, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι όσοι δεν στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης στη Γαλάζια Πατρίδα, τους περιμένει ένα ζοφερό αποτέλεσμα. «Ένα θλιβερό τέλος περιμένει όσους πουν όχι στα νομοσχέδια για στρατιωτική του Ιράκ και της Συρίας και όσους πουν όχι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και όσους πουν όχι στο νομοσχέδιο της Λιβύης και όσους πουν όχι στη Γαλάζια Πατρίδα».

Υπέρ της θανατικής ποινής

Ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος εκφράστηκε τέλος υπέρ της θανατικής ποινής μετά τη νέα συζήτηση που άνοιξε ο Τούρκος πρόεδρος περί επαναφοράς της, ζητώντας μάλιστα την επέκταση της επιβολής και σε άλλα εγκλήματα, όπως της τρομοκρατίας.

«Δηλώνω ανοιχτά και θεωρώ πολύ χρήσιμη τη συζήτηση για τη θανατική ποινή. Αν έρθει νομοσχέδιο, θα το στηρίξουμε ευχαρίστως. Αναμένω να είναι αρκετά ευρύ ώστε να συμπεριλαμβάνει δολοφονίες γυναικών και εγκλήματα τρομοκρατίας. Δηλώνω ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι και σιωπηλοί απέναντι στους βαρβάρους», ανέφερε.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου