Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Τсйпрдс сэ дпогноси

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση. Τсйпрдс сэ дпогноси, ναι, Τσίπρας σε απόγνωση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις κάλπες.

      ΜΟΝΟ αυτό μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι δεν αποδοκίμασε το υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ της κομματικής νεολαίας γραμμένο σε κυριλλικό αλφάβητο.

      «Επιχειρηματολόγησε», μάλιστα, λέγοντας ότι οι νέοι πρέπει αυτά τα γηπεδικά συνθήματα να τα μετατρέψουν σε πολιτική δράση. Αυτή είναι η «πολιτική αλφάβητος» που διδάσκει ο Αλέξης Τσίπρας στους νέους.

      ΚΑΙ όλα αυτά με φόντο τον Πούτιν. Ναι, εκείνον που θα προσέφερε στην Ελλάδα «ένα νέο ασφαλές λιμάνι», όπως είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στο Κρεμλίνο. Ενα «λιμάνι» γεμάτο δραχμές, στο οποίο ευτυχώς δεν «δέσαμε» την τελευταία στιγμή.

      ΒΕΒΑΙΑ, ας πούμε ανοιχτά την αλήθεια. Το συγκεκριμένο υβριστικό σύνθημα διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα εδώ και πολύ καιρό από συριζαϊκά τρολ. Και όλοι πρέπει να γνωρίζουν από πού προέρχεται αυτό το σύνθημα. Από τους οπαδούς του Τραμπ, που πριν από τις αμερικανικές εκλογές, αλλά ακόμα και σήμερα, κραυγάζουν «fuck Biden». Από την πιο σκοτεινή Ακροδεξιά στην ελληνική Αριστερά αποδεικνύεται πως είναι μόνο… ένα τσιγάρο δρόμος.

      ΑΥΤΗ είναι η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτά πρεσβεύει η «δημοκρατική παράταξη», την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας;

      ΑΣ κοιτάξει λίγο στο παρελθόν. Θα χρησιμοποιούσε τέτοια γλώσσα ο Λεωνίδας Κύρκος; Ή ακόμα και ο Μανώλης Γλέζος; Τι ντροπή για την Αριστερά. Τι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

ΠΗΓΗ eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου