Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Επίθεση τουρκικών μέσων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η Ελληνίδα ηγέτης κατηγορεί την Τουρκία από την Ρόδο»

 

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσαν επίθεση στην πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της στο Καστελόριζο, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά στο ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα στο Αιγαίο.

Μετά την ενόχληση της Τουρκικής ηγεσίας και των ΜΜΕ από τις δηλώσεις Μητσοτάκη και Μακρόν, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται πως μπαίνει στα σκοπευτικά της γειτονικής χώρας.

Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ της εθνικιστικής εφημερίδας Σοζτζού. Με τίτλο «Η Ελληνίδα ηγέτης κατηγορεί την Τουρκία από την Ρόδο» τονίζει πως ενώ «Ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η Ελληνίδα Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε τη Ρόδο και τρία νησιά κοντά στην Τουρκία για 7η φορά μέσα σε δύο χρόνια, κατηγόρησε την Τουρκία για πρόκληση στη Ρόδο».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέφτηκε και την Χάλκη και την Ρόδο έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας από το Καστελόριζο

Μετά τις επιθέσεις Τσαβούσογλου και Ακάρ κατά τις Ελλάδας ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην γείτονα πλειοδότησε σε εθνικισμό.

«Είμαστε εθνικιστές. Ο εθνικισμός μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ακολουθούμε τον δρόμο του Μουσταφά Κεμάλ και του Ετζεβίτ. Τώρα στην ατζέντα είναι η οικονομία. Ο κόσμος είναι σε άθλια κατάσταση ή κάθεται «ουάου θα έρθω ένα βράδυ» Να σου στείλουν πρόσκληση περιμένεις; Αν έχεις καρδιά και κουράγιο, πήγαινε», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτζάρογλου.

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία προσπάθησε να αιφνιδιάσει και με νυχτερινές υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών της λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην Κίναρο και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην νησίδα Γλάρος. Χθες οι Τούρκοι σημείωσαν 53 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ενώ ένα μη επανδρωμένο πέταξε πάνω από την νησίδα Καλόγεροι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου