Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Αποκλειστικό directus.gr– ”Επίθεση” Τούρκων σε ΝΑΤΟ & Ελλάδα: ”Προκλητική η απόφαση, γιατί κατεβάσατε το twitter που ανέβηκε”;

 

”Κλαίνε” οι Τούρκοι μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να ”κατεβάσει” το προκλητικό τουίττερ κατά της Ελλάδας!

Αναλυτικά:

”Σκανδαλώδης απόφαση από το ΝΑΤΟ. Αποδείχθηκε ότι το ΝΑΤΟ με μια σκανδαλώδη απόφαση διέγραψε την ανάρτηση της 30ής Αυγούστου.

Η Συμμαχική Διοίκηση Εδάφους του ΝΑΤΟ (LANDCOM) διέγραψε την ανάρτηση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 100ή επέτειο της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου, μετά την αντίδραση της Ελλάδας.


Στην ανάρτηση με τη φωτογραφία των Τούρκων στρατιωτών, ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημείωσε ετικέτα και έγραφε στα τούρκικα «Happy Victory Day». Στη συνέχεια της ανάρτησης, οι λέξεις “Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τουρκική ανεξαρτησία. Στεκόμαστε δίπλα στους Τούρκους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και όχι μόνο στους εορτασμούς της Νίκης και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”.

Η Ελλάδα αντέδρασε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έκανε επίσημη καταγγελία στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και χαρακτήρισε την κοινή χρήση του ΝΑΤΟ ως «απαράδεκτο βήμα». Αναφέρθηκε ότι ο ελληνικός στρατός θα καταθέσει καταγγελία και στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE), που συνδέεται με το ΝΑΤΟ.

Ενώ η LANDCOM μοιραζόταν τακτικά συγχαρητήρια μηνύματα για τις εθνικές εορτές των χωρών μελών της, γιόρτασε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου.”

ΠΗΓΗ https://directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου