Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν πείθει κανέναν η Άγκυρα με το αφήγημα των S-300: H Αθήνα περιμένει να αποδομήσει τα fake news

 Οι S-300 και συντηρούνται και λειτουργούν αλλά δεν έχουν “κουμπώσει” απόλυτα στο εθνικό σύστημα αεράμυνας. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Με προσεκτικές κινήσεις και σιγή ιχθύος η Αθήνα περιμένει το επόμενο βήμα παραπληροφόρησης της Συμμαχίας από την Τουρκία, με αφορμή τους πυραύλους S-300.

  • Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν σχεδόν σκωπτικά πως αναμένουν με αγωνία το επόμενο fake news που θα ετοιμάσει η τουρκική μονταζιέρα ώστε να βάλει στο κάδρο της Συμμαχίας και των Αμερικανών ένα σύστημα αεράμυνας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ουδέποτε έχει απασχολήσει το ΝΑΤΟ.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι μπορεί οι «σύμμαχοι» και γείτονες να υποστηρίζουν ότι θέλουν, ώστε να αποπροσανατολίσουν αλλά στοιχεία-απαντήσεις υπάρχουν και στα Ελληνικά κέντρα επιχειρήσεων. Και μάλιστα εκεί καταγράφεται η ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στον ουρανό του Αιγαίου αλλά και η αντίδραση της Ελληνικής αεράμυνας, η οποία έχει ως πρωταγωνιστή τα «μπλε φτερά».

Άλλωστε η Τουρκία, δεν έχει περάσει καιρός που θέλησε να αναδείξει πως τα Ελληνικά φτερά κάνουν παραβιάσεις. Και τότε κατασκευασμένους χάρτες επιχείρησαν να παρουσιάσουν σε αντίθεση με τα στοιχεία που καταγράφονται διαρκώς από τα Ελληνικά ραντάρ και αποδεικνύουν την τουρκική δραστηριότητα, δίχως σχέδια πτήσης και δίχως άδειες από τις αναγνωρισμένες διεθνώς Ελληνικές αρχές.

  • Επιπλέον πληροφορίες για το θέμα των S-300 είναι πως τα μηνύματα τα οποία ήδη φτάνουν και από άλλες πηγές, εκτός Ελλάδας, είναι πως οι Τούρκοι έχουν προσπαθήσει να μπλοφάρουν, αλλά δεν τους βγαίνει.

Η πίεση που δέχεται η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα για τους S-400 την οδηγεί σε νέα μονοπάτια, ορισμένα γι’ αυτήν «αχαρτογράφητα» και το προπέτασμα καπνού το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει, προφανώς και δεν πιάνει, ιδίως στους Αμερικανούς οι οποίοι την έχουν στοχοποιήσει περιμένοντας το επόμενο βήμα που θα κάνει. Και δεν είναι άλλο από εκείνο της άφιξης της επόμενης συστοιχίας των S-400.

Μάλιστα το αφήγημα των S-300 που ήδη ατονεί την αφήνει ακόμη πιο έκθετη απέναντι στη Δύση και ιδιαίτερα στους Αμερικανούς που προφανώς εκεί ενισχύεται η άποψη του F-16 «γιοκ».

Σε αυτό το σημείο, κύκλοι του υπουργείου εθνικής άμυνας έλεγαν πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει δώσει απαντήσεις σ’ ότι αφορά τους S-300 κι άλλα συστήματα ρωσικής προέλευσης που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και που λειτουργούν για την άμυνα της χώρας. Από την άλλη πλευρά τα ντοκουμέντα που δόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στο Αμερικανικό Πεντάγωνο από τον υπουργό και αφορούν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο πεδίο, μαζί με δεκάδες σελίδες ρητορικής μίσους και απειλών από τους αξιωματούχους της γείτονος, αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητο άσσο της Αθήνας που διεθνοποιεί το πρόβλημα που λέγεται Τουρκία.

Και οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν πως το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας σίγουρα δεν είναι οι S-300 αλλά η αλαζονεία που διακατέχει τον κο. Ερντογάν. Μόλις πριν λίγες ώρες και ενώ η αεροπορία του αιμορραγεί, δήλωνε ότι δεν έχουν κανέναν ανάγκη και πως δεν θα πάθουν τίποτα δίχως τα F-35 καθώς η χώρα του θα κατασκευάσει εθνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Αν όντως κάποιοι έχουν πει στον Ταγίπ Ερντογάν ότι θα καταφέρουν να φτιάξουν μαχητικό αεροσκάφος σίγουρα δεν έχουν υπολογίζει ούτε το κόστος, ούτε την τεχνογνωσία που απαιτείται για να καταφέρουν, όχι να φτάσουν, αλλά να προσεγγίσουν κάτι σαν F-16 ή F-35.

ΠΗΓΗ  hellasjournal

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου