Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Αν αντί των δημοσιογράφων ήταν μπροστά του ο Ερντογάν;


Του Χρίστου Πέτρου

Το φαινόμενο Κασσελάκη εξελίσσεται από φαρσοκωμωδία σε αποκαλυπτικό εθνικό δράμα. Είναι άλλη μια όψη της επικράτησης του λούμπεν, έναντι της εν γένει πολιτικής.

Του ίδιου λούμπεν που εκπροσωπούν «ανεκδιήγητοι» Δήμαρχοι, εγκληματίες νεοναζί που ήρθαν για να «καθαρίσουν τον τόπο», αυτόκλητοι αντιφάδες που καίνε ζωντανούς ανθρώπους δήθεν στο όνομα της ιδεολογίας τους… Λοιπόν το φαινόμενο Κασσελάκη, είναι ένα πιο τρέντυ προϊόν αυτής της φύτρας.

Αντανακλά τη σήψη και την παρακμή της κοινωνίας η οποία τελεί υπό διαρκή αφασία, απομακρύνεται από την πολιτική και είναι πλέον τόσο εύκολα χειραγωγήσιμη και τόσο αδίστακτα αυτοκαταστροφική.

Το αν θα καταφέρει να το «γυρίσει» ή όχι η Αχτσιόγλου, έχει προφανώς τη σημασία του. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα ζει στον αστερισμό Κασσελάκη, είναι αποκαλυπτικό για το μέγεθος της εθνικής μας αφασίας, και αυτό δεν αλλάζει με το αν κερδίζει αυτός, ή αυτή.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, μέσω της υπερπροβολής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε τόσο εμφατικά πως πλέον μπρος τον ολετήρα της επικοινωνίας το κοινωνικό σώμα είναι άδειο, δεν έχει να προτάξει ούτε κώδικες αξιών, ούτε ιδεολογικές ή πολιτικές αρχές, ούτε ακόμη ένστικτα εν προκειμένω πολιτικής και κατ’ επέκταση εθνικής επιβίωσης.

Επί της ουσίας, είναι πραγματικά άσχετο αν όλο αυτό στήθηκε είτε από τον Τσίπρα, είτε από εφοπλιστές, είτε από τους Αμερικανούς κλπ… Το ζήτημα, είναι ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, κατέστη δυνατό, ένα ουρανοκατέβατο γκόλτεν μπόι, ξένο σώμα με την πολιτική, -το προφίλ του οποίου μάλιστα έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με το ιστορικό και πολιτικό προφίλ της Αριστεράς -, να βάλει τις βάσεις για να πάρει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι σε κατοπινό χρόνο την Πρωθυπουργία…

Ασυνάρτητος και έκδηλα άσχετος, μπροστά στις κάμερες, αποκάλεσε χθες το ψευδοκράτος, «κρατίδιο». Βγήκε μετά να τα μαζέψει… Αν αντί των δημοσιογράφων, ήταν χθες μπροστά του ο Ερντογάν και η διπλωματική του κουστωδία; Θα το μάζευε με ένα «διορθωτικό» βιντεάκι στο ΤικΤοκ;

ΠΗΓΗ ardin-rixi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου