Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης: σεισμός στην Κύπρο με τις ανιστόρητες δηλώσεις του περί κρατιδίου


Για «ολίσθημα», «ιστορική γκάφα» και «ασυναρτησίες» του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αποκάλεσε το ψευδοκράτος κρατίδιο, κάνουν λόγο τα κυπριακά ΜΜΕ, τα οποία με ειρωνικούς τίτλους εξέφρασαν την έκπληξή τους για την άγνοια του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εύλογη ήταν επίσης η ανησυχία έως βεβαιότητα για την αδυναμία του ανθρώπου που θέλει να ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα να μιλήσει, πόσο μάλλον να υπερασπιστεί, τα εθνικά θέματα, οι αναφορές στα οποία απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Αναλυτικά τα κυπριακά sites γράφουν για τις δηλώσεις Κασσελάκη:

Politis-Φάουλ Κασσελάκη: Αποκάλεσε κρατίδιο το ψευδοκράτος - Μάζεψε την γκάφα μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου (βίντεο)

Φιλελεύθερος-«Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο" ο Κασσελάκης»

Cyprus Times-«Ολίσθημα Στέφανου Κασσελάκη – Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο"»

Sigmalive-«Ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος –"Κρατίδιο…τελοσπάντων"»

Reporter-«Ολίσθημα Κασσελάκη – Αποκάλεσε "κρατίδιο" το ψευδοκράτος».

Alphanews.live-Γκάφα ολκής από Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο"»

Omegalive-«Ανιστόρητη γκάφα Κασσελάκη – Αποκάλεσε "κρατίδιο" το ψευδοκράτος»

Ant1live-«Χαρακτήρισε τουρκικό "κρατίδιο" το ψευδοκράτος στη Κύπρο»

Υπενθυμίζεται ότι ο ανιστόρητος Κασσελάκης, στην προσπάθεια του να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος. Συγκεκριμένα ανέφερε όττι «είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στις προκλήσεις του κ. Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Στη συνέχεια υπέπεσε σε νέα μεγαλειώδη γκάφα(;) καθώς είπε ότι «ο κ. Ερντογάν είχε έρθει όταν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και αναγνώρισε ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Ένας ηγέτης απαντά ξεκάθαρα».

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

«Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twiiter, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Αχτσιόγλου: Να ανακαλέσει

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εφης Αχτσιόγλου, καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει τα όσα ανιστόρητα είπε για τα κατεχόμενα.

Αναλυτικά η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε δήλωσή της: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Η αϋπνία φταίει

Ο ίδιος, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να διοθρώσει την γκάφα του, σημειώνοντας σε ανάρτησή του ότι φταίει η... αϋπνία. «Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους» έγραψε αργά τα ξημερώματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνεχίζεται η μάχη μέχρι τελικής πτώσης

Στο μεταξύ μάχη μέχρι τελικής πτώσεως εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο μονομάχους, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, να κονταροχτυπιούνται για τη θέση του προέδρου.

Από τη μία ένα στέλεχος με μακρά διαδρομή μέσα στο κόμμα, με κυβερνητική φθορά σε καίριες θέσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα μετά το 2019 και φαβορί μέχρι πριν από έναν μήνα. Και από την άλλη, ένα πρόσωπο που μοιάζει ξένο στον κόσμο της Αριστεράς, «εισβολέας» για πολλούς, εναλλακτικός για περισσότερους, σκοτεινό σε ό,τι αφορά την πολιτική του ταυτότητα, μιας και μετρά μόλις λίγες ημέρες δημόσιας διαδρομής.

Και η Αριστερά σε περιδίνηση, καλούμενη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει τακτικές ξένες προς τον πολιτικό του χώρο όπως είναι η εκλογή από τη βάση.

Σιωπηλός, με μόνη διαρροή ένα άρθρο του εξ απορρήτων του Θανάση Καρτερού, απολαμβάνει το θέαμα στην αρένα επιτρέποντας σε κάποιους να υποστηρίζουν πως έφτασε η ώρα της τιμωρίας για όσους τον αμφισβήτησαν και τον οδήγησαν στην παραίτηση. Οι φήμες ότι στηρίζει τον πρωτοεμφανιζόμενο και σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες ψηφοφόρο του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι πρόσφατα, Στέφανο Κασσελάκη, κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για να σκοντάψουν στους ισχυρισμούς στενών συνεργατών του, οι οποίοι δηλώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καμία ανάμιξη. Μάλιστα, η Μαρία Μπαλάφα, προνομιακή συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα και στον στενό πυρήνα των συνεργατών του, δημόσια τοποθετήθηκε κατά του υποψηφίου προέδρου.

Η αριστερή πτέρυγα σε παραζάλη και από τα χτυπήματα του Παύλου Πολάκη που ανέχθηκαν όσο εκείνος είχε στο στόχαστρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά τώρα ζορίζονται που στράφηκε ευθέως εναντίον τους και ουδείς μπορεί να τον συγκρατήσει.

Τα επόμενα 24ωρα κρίσιμα για το μέλλον ενός πολιτικού χώρου που, όπως έλεγε και ο Φώτης Κουβέλης, είχε γίνει η κυβερνώσα Αριστερά. Το αποτέλεσμα την Κυριακή το βράδυ, προεξοφλημένο από πολλούς, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μια νέα διάσπαση, αλλά ταυτόχρονα και σε πολιτικές διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς. 

Τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, μπορούν να αποτυπωθούν με την παροιμία «έσκαβαν το λάκκο του άλλου κι έπεσαν μέσα» ή να χαρακτηριστεί «θεία Δίκη». Ακόμη και το «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει» ταιριάζει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ουδείς ξεχνά τις προσπάθειες που κατέβαλε –χωρίς να βγαίνουν εκτός κάδρου οι σύντροφοί του που εξαπολύουν ύβρεις και κατηγορίες ο ένας κατά του άλλου– για να δημιουργήσει έριδες εντός της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτοί που ήθελαν "Πρέσπες του Αιγαίου", φοράνε τσαρούχια και φουστανέλες για να χτυπήσουν τον Κασσελάκη»

Σε αυτήν την εμπρηστική δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείσα να σχολιάσει την έντονη δυσαρέσκεια του στρατοπέδου Αχτσιόγλου, αναφορικά με το χθεσινοβραδινό ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, που αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα της Κύπρου, η κ. Τζάκρη θέλοντας να καταδείξει την υποκριτική στάση των συνιστωσών στα εθνικά θέματα, στηλίτευσε «εκείνους» (τον Νίκο Φίλη δηλαδή) που ήθελαν τις «Πρέσπες του Αιγαίου» με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: σε απόσταση αναπνοής Αχτσιόγλου-Κασσελάκης

Αλήθεια, τι θα γίνει την Κυριακή; Όλα τα στοιχεία λοιπόν από την εκλογή της περασμένης Κυριακής δείχνουν ότι ο Κασσελάκης θα πάρει το «μαγαζί» με μεγάλη ευκολία, «αέρα-πατέρα» που λένε. Αλλά ισχύει αυτό;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στέφανος Κασσελάκης για τα κατεχόμενα-«κρατίδιο»: Ήμουν κουρασμένος...

Νέο επεισόδιο, με φόντο την εξωτερική πολιτική, εκτυλίσσεται στο πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς την ανάδειξη νέου προέδρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να χαρακτηρίζει «κρατίδιο δικό τους», τα Κατεχόμενα από τους Τούρκους στην Κύπρο, την Έφη Αχτισόγλου να τον εγκαλεί για άγνοια και τον ίδιον να επανέρχεται δηλώνοντας... κουρασμένος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ασυναρτησίες για το ψευδοκράτος από τον ανιστόρητο Κασσελάκη - Αντιδράσεις στην Κύπρο

Σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο για τις ασυναρτησίες Κασσελάκη για το ψευδοκράτος. Ο ανιστόρητος Κασσελάκης στην προσπάθεια του να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: Καμία ψήφος στον Στέφανο Κασσελάκη

Το νέο επεισόδιο στον εμφύλιο που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του β΄ γύρου της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος έρχεται με μία ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου και ταυτόχρονα κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Παύλος Πολάκης σε Έφη Αχτσιόγλου: «Οκ, Έφη, συ είπας… ερχόμαστε»

Η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει συνεργάτες που διαθέτουν και κοινοβουλευτική έδρα, φέρνοντας για παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη και την Θεοδώρα Τζάγκρη με τον Παύλο Πολάκη να της απαντά με το γνωστό του τρόπο με φωτό του ιδίου και της Τζάκρη πάνω σε μια μηχανή. Και με μια αναφορά που συνηθίζει: «Οκ Έφη, συ είπας… Ερχόμαστε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Εκτίμησή μου ότι θα νικήσει ο Κασσελάκης - Δύσκολη η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

H επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύσκολη τόνισε ο Ζαχαρίας Ζούπης, υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, εκτιμώντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πιθανότητα θα είναι ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης προέδρου του κόμματος με μεγαλύτερη ακόμα διαφορά από τον πρώτο γύρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: έσκαβαν τον λάκκο της ΝΔ κι έπεσαν μέσα οι ίδιοι

Σκευωρία Novartis, συμφωνία για τις Πρέσπες και δεκάδες άλλες περιπτώσεις στήθηκαν ή μέσα από αυτές επιχειρήθηκε να διασπαστεί η Νέα Δημοκρατία. Ακόμη και η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου του κόμματος επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διαλυθεί η σημερινή κυβερνώσα μεγάλη παράταξη. Τελικά, κατάφερε από κοινού με τους συντρόφους που ξεκατινιάζονται –επωνύμως και ανωνύμως– να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν Ηλιόπουλος, Ακρίτα, Αποστολάκης

Μετά την άρνηση της Έλενας Ακρίτα και του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθούν από βουλευτές επικρατείας που έχουν εκλεγεί για χάρη του Στέφανου Κασσελάκη, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν θέλει «ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κα Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Έφη Αχτσιόγλου: «Κενά» στον πολιτικό λόγο του Κασσελάκη

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στον ANT1 η κα Αχτσιόγλου, αν και αναγνώρισε το «αναμφίβολο επικοινωνιακό χάρισμα του κ. Κασσελάκη» και ότι είναι «δεδομένο» πως «η δική του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος», παρόλα αυτά, άφησε και αιχμές εναντίον του, επισημαίνοντας πως «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό», ενώ έκανε λόγο για «κενά» στον πολιτικό λόγο του συνυποψηφίου της. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: στοχοποίηση καταγγέλλουν εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» - Ο Γεωργιάδης στέλνει Επιθεώρηση Εργασίας

Εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» κατήγγειλαν στοχοποιήσεις και απειλές περί υποστήριξης του ενός ή του άλλου υποψηφίου, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους που δημοσίευσαν σήμερα, Πέμπτη, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έμαθε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προχώρησε σε μία ιδιαίτερα αυστηρή ανάρτηση στο Twitter, επισημαίνοντας πως θα ζητήσει να επιληφθεί της κατάστασης η Επιθεώρηση Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στέφανος Κασσελάκης: δεν ήξερε πώς να πει τα Κατεχόμενα...

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης, σαν άλλη Γεωργία Βασιλειάδου που στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο» αναρωτιόταν «πώς τα λέτε εσείς εδώ, γιατί δεν θυμάμαι πώς τα λέμε εμείς εκεί», δεν κατάφερε να κρύψει την ανεπάρκειά του σε ό,τι αφορά στοιχειώδεις γνώσεις όσον αφορά τα γεωπολιτικά ζητήματα, καθώς δεν ήξερε πώς να αποκαλέσει τα... Κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να κάνει ένα τεράστιο σαρδάμ και προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να το σώσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου