Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινή αεροπορία: 450 ρουκέτες έπεσαν από τη Γάζα στη Γάζα τις τελευταίες 11 ημέρες


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το Ισραήλ σχετικά με το χθεσινοβραδινό μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας με τους εκατοντάδες νεκρούς.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι 450 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ προσγειώθηκαν τελικά στο έδαφος της Γάζας, από τότε που ξεκίνησε η πρόσφατη σύγκρουση. Ηισραηλινή πολεμική αεροπορία λέει ότι οι αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα αυξάνονται. Σε μια σειρά αναρτήσεων στο X η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία λέει ότι η Χαμάς «χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες». Ο ιστραλινός στρατός υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται από σημεία δίπλα σε κτίρια με άμαχο πληθυσμό «όπως νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτίρια και ξενοδοχεία».

Συγκεκριμένα η ισραηλινή αεροπορία σε μια σειρά tweets έγραψε:

Χθες, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ, οι οποίες έπεσαν στο κενό και προσγειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες και να διακινδυνεύει τη ζωή των πολιτών της Γάζας για να προστατεύσει τις επιθέσεις της.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως κατά ισραηλινών πολιτών. Αυτές οι ρουκέτες προκαλούν επίσης ζημιές σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτές οι εκτοξεύσεις ρουκετών πραγματοποιούνται από περιοχές που γειτνιάζουν με κτίρια και συγκροτήματα πολιτών, όπως νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτίρια και ξενοδοχεία.

Από την αρχική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, η Χαμάς χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, εκτοξεύει τακτικά καταιγισμούς ρουκετών και χρησιμοποιεί συγκροτήματα αμάχων για στρατιωτικούς σκοπούς.


Η ρουκέτα από τη Γάζα

Την ίδια ώρα στον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ ανέβηκε ένα βίντεο που υποστηρίζουν ότι δείχνει την ρουκέτα να εκτοξεύεται από τη Γάζα.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο αλλά και ένα ηχητικό προς ενίσχυση του ισχυρισμού του ότι η ρουκέτα που προκάλεσε χθες μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας είχε εκτοξευτεί από Γάζα και συγκεκριμένα την ισλαμική τζιχάντ. Λίγο αργότερα στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λίγη ώρα αφότου αφίχθη στο Ισραήλ υποστήριξε ότι φαίνεται πως η «άλλη πλευρά» φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Η Παλαιστίνη κατηγορεί από χθες το Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο που προκάλεσε το θάνατο 500 ατόμων και το Ισραήλ κατονόμαζε στην ανακοίνωσή το Παλαιστινιακό Υπ. Υγείας.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο ζητούν από χθες διερεύνηση του φρικτού αυτού περιστατικού.

 

ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου