Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Nετανιάχου: «Η Χαμάς δεν υπολογίζει καθόλου τις ζωές των Παλαιστινίων»


Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ζητά από τους πολίτες να μετακινηθούν, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου από κοινού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παραχωρούν άλλη μια συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους με τα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού.

«Καθώς το Ισραήλ στοχεύει νόμιμα τρομοκράτες, δυστυχώς οι άμαχοι πλήττονται», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το SkyNews.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ζητά από τους πολίτες να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές»

Μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο, «όλος ο κόσμος δικαίως εξοργίστηκε, αλλά αυτή η οργή δεν πρέπει να στρέφεται κατά του Ισραήλ, αλλά κατά των τρομοκρατών», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι η Ισλαμική Τζιχάντ ομάδα εκτόξευσε λανθασμένα μια ρουκέτα που κατέληξε στο χώρο του νοσοκομείου.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ζητά από τους πολίτες «να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές» καθώς επιδιώκει τους στόχους του, λέει ο πρωθυπουργός.

«Ο δρόμος προς τη νίκη θα είναι μακρύς και δύσκολος», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι το Ισραήλ «δεν είναι μόνο του» και ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Ισραήλ».

 Μπάιντεν: «Δεν είστε μόνοι σας»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Ισραήλ καθώς εργάζεστε για την υπεράσπιση του λαού σας», δήλωσε νωρίτερα ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, μεταδίδουν οι Times Of Israel.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας και με τους εταίρους σε όλη την περιοχή για να αποτρέψουμε περισσότερες τραγωδίες για αθώους πολίτες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Στον απόηχο της φρικτής, τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, της βάναυσης, απάνθρωπης - σχεδόν πέρα από κάθε φαντασία αυτό που έκαναν - αυτό το υπουργικό συμβούλιο συγκεντρώθηκε και στέκεται ισχυρό, ενωμένο» συνέχισε ο Μπάιντεν. «Και θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Δεν είστε μόνοι».

Σε δηλώσεις που προηγήθηκαν της ομιλίας του Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε την ενότητα μεταξύ των μελών του πρόσφατα συσταθέντος πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας: «Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός πόλεμος, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός».

«Ενώ το Ισραήλ επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων, η Χαμάς θέλει να μεγιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Η Χαμάς θέλει να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς και δεν υπολογίζει καθόλου τις ζωές των Παλαιστινίων», δήλωσε ο Νετανιάχου.

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου