Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Μεϊμαράκης: Αγωνιζόμαστε για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Στην Παναγία Σουμελά, στη Βέροια, όπου «χτυπά η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού, τίμησε την Ημέρα μνήμης για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελλήνων του Πόντου, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ) και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης κ.Καλλίνικου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στη μνημείο των Ελλήνων του Πόντου.

«105 χρόνια από τη Γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, η μνήμη παραμένει άσβεστη και ζωντανή. Από την Παναγία Σουμελά, στη Βέροια, το μήνυμα είναι ένα και μοναδικό: Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση, την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη διεθνή κοινότητα. Δεν ξεχνάμε ποτέ αυτή την ημέρα μνήμης και συλλογικής ευθύνης», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι «ο κ.Μεϊμαράκης, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ, φιλοξένησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους εκπροσώπους των Ποντίων, οι οποίοι με πρωτοβουλία του συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και συζήτησαν το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας».

Στη συνάντηση αυτή, «ο κ.Βέμπερ τους είχε διαβεβαιώσει ότι το ΕΛΚ, η μεγαλύτερη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που πορεύεται με τις αρχές και τις αξίες της χρηστιανοδημοκρατίας, προτίθεται να καταθέσει το σχετικό ψήφισμα, εφόσον και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις το υπερψηφίσουν.»

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου