Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ιράν: Ανώμαλη προσγείωση για ελικόπτερο που μεταφέρει τον πρόεδρο Ραΐσι


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:25.

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι υποχρεώθηκε σε ανώμαλη προσγείωση, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν  Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν και δύο ακόμη άτομα βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο μαζί με τον προέδρο Ραϊσί την ώρα της ανώμαλης προσγείωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αχμέντ Βαχίντι επιβεβαίωσε στην κρατική τηλεόραση προηγούμενες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι πραγματοποίησε "ανώμαλη προσγείωση" στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν και πρόσθεσε ότι δύο από τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε αυτό έχουν επαφή με τις κεντρικές υπηρεσίες, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι το περιστατικό θα λήξει χωρίς θύματα.

Ο υπουργός απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αν ο Ιρανός πρόεδρος έχει τραυματιστεί.  

Ο Α. Βαχίντι διευκρίνισε ότι αν και οι ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ' οδόν προς το σημείο, η πρόσβασή τους είναι δύσκολη λόγω της πυκνής ομίχλης και των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

Η πολιτική και διπλωματική ηγεσία του Ιράν επέστρεφε από το Αζερμπαϊτζάν όπου είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια ενός φράγματος που κατασκεύασαν από κοινού οι δύο χώρες στον ποταμό Αράς.

 ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου