Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

«Ramstein Flag-Virtual» και «ATHENA WARRIOR 24»: Η Πολεμική Αεροπορία στις συνθετικές ασκήσεις του NATO και της RAF [pics]


Από Δευτέρα 3 έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στη συνθετική άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «Ramstein Flag-Virtual (RAFL-V)».

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από 12 κράτη, ενώ η ΠA συμμετείχε με προσωπικό της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής και των 110, 111, 115 και 116 Πτερύγων Μάχης.

Σκοπός ήταν η παροχή εκπαίδευσης στη σχεδίαση και την εκτέλεση σύνθετων αποστολών σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ το σενάριο της άσκησης είχε διαμορφωθεί για να υποστηρίξει και την εκτέλεση της επικείμενης LIVEX συμμαχικής άσκησης «Ramstein Flag-24», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της ΜΕΣΕ, μέσω της διασύνδεσης σε διαβαθμισμένο συμμαχικό δίκτυο, με τους Τακτικούς Εξομοιωτές που διαθέτει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΠΑ, μέσω των συστημάτων της ΜΕΣΕ, είναι η μόνη απομακρυσμένα συμμετέχουσα Δύναμη με Ιπτάμενο προσωπικό σε Τακτικούς Εξομοιωτές. Το Ιπτάμενο προσωπικό του συνόλου των υπολοίπων Δυνάμεων επιχειρούσε με φυσική παρουσία από τις εγκαταστάσεις του USAFE – AFAFRICA Warfare Center στο Ramstein.

Δείτε φωτογραφίες: 

   Ramstein Flag Ramstein Flag Ramstein Flag

Επίσης, από τη Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στη συνθετική άσκηση του Air Battlespace Training Centre (ABTC) της Royal Air Force με την επωνυμία «ATHENA WARRIOR 24 (EXAW24)».

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από 4 κράτη, ενώ η ΠΑ συμμετείχε με τη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής και το 2ο ΑΚΕ.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η παροχή εκπαίδευσης στη σχεδίαση και την εκτέλεση σύνθετων αποστολών σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, με τη ΜΕΣΕ να συμμετέχει από τις εγκαταστάσεις της, μέσω της διασύνδεσης σε διαβαθμισμένο συμμαχικό δίκτυο, με τους Τακτικούς Εξομοιωτές που διαθέτει, καθώς και με φυσική παρουσία του Διοικητή της, Αντισμήναρχου (Ι) Ηλία Σωτηρόπουλου, στο ABTC.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνθετική άσκηση της RAF:

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου