Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Τι διαμείφθηκε στη συνάντηση Αλίεφ και Ερντογάν στην Άγκυρα


Ιούνιος 11, 2024. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ μετέβη χθες για επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας του Μπακού.

Ο Ιλχάμ Αλίεφ συναντήθηκε στην Άγκυρα από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ και άλλους αξιωματούχους.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλίεφ και του Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι ηγέτες των δύο χωρών τόνισαν με ικανοποίηση την επιτυχή ανάπτυξη των αδελφικών, φιλικών και συμμαχικών σχέσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η διεύρυνση των ενεργειακών, μεταφορών, οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, θέματα συνεργασίας στον αμυντικό, στρατιωτικό-βιομηχανικό και άλλους τομείς.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η επέκταση των δυνατοτήτων του σιδηροδρόμου Μπακού-Τιφλίδα-Καρς και τονίστηκε η σημασία των κοινών δραστηριοτήτων των δύο χωρών στην ανάπτυξη του Μεσαίου Διαδρόμου.

Επισημάνθηκε επίσης για άλλη μια φορά η σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTS) και της συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών χωρών, καθώς και η σημασία της επερχόμενης άτυπης συνόδου κορυφής των OTS στη Σούσα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο κορυφής στη Σούσα και μετέφερε συγχαρητήρια με την ευκαιρία της COP29 που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αλίεφ κάλεσε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Τουρκίας στο COP29. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχτηκε την πρόσκληση με ικανοποίηση.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Στο τέλος των διαπραγματεύσεων, ο Ιλχάμ Αλίεφ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν κοινό γεύμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου