Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Το Ισραήλ βομβαρδίζει φορτίο όπλων της Χεζμπολάχ


Ιούνιος 11, 2024. Ελλάδα.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα φορτίο όπλων που ανήκε στη Χεζμπολάχ. Η επίθεση έγινε στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 7 ισραηλινές επιδρομές που στόχευσαν την περιοχή Χος αλ Σαγίντ Αλί στην περιοχή Χερμέλ στον ανατολικό Λίβανο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων  επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή είπε ότι «τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή στο βορειοανατολικό Λίβανο».

Η πηγή ανέφερε ότι «τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από εννέα ισραηλινούς πυραύλους που στόχευαν μια συνοδεία πετρελαιοφόρων και ένα κτίριο στην τοποθεσία Χος αλ-Σαγίντ Αλί» στην περιοχή Χερμέλ, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, μιλώντας επίσης για τρεις τραυματίες.

Η Χεζμπολάχ, από την άλλη, ανέφερε ότι η αεράμυνα της κατέρριψε ένα ισραηλινό επιθετικό drone πάνω από το νότιο Λίβανο τη Δευτέρα και ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την απώλεια ενός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του.

Ο στρατός ανακοίνωσε, «Ένας πύραυλος εδάφους-αέρος εκτοξεύτηκε σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούσε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Ως αποτέλεσμα, το drone υπέστη ζημιά και έπεσε σε λιβανικό έδαφος».

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι βομβάρδισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes 900, πο είναι αναγνώρισης και επίθεσης.

Στα νότια σύνορα του Λιβάνου σημειώθηκε αύξηση των εχθροπραξιών την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο ισραηλινός στρατός και η Χεζμπολάχ επιτίθενται σε τοποθεσίες έξω από τη συνοριακή περιοχή όπου επικεντρώνεται η ανταλλαγή πυρών.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι είχε επιτεθεί σε θέση του ισραηλινού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν με «σμήνος επιθετικών drones» .

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι παρακολούθησε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που περνούσαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ και στη συνέχεια προσγειώθηκαν στο βόρειο τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του επιτέθηκαν σε δύο στρατιωτικά κτίρια της Χεζμπολάχ και μια θέση εκτόξευσης στις περιοχές  Αϊταρούν και Άιτα αλ Σααμπ στο νότιο Λίβανο.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να επιδεινωθούν.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου