Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Θα δούμε “Φως” στο ΠΝ; Προς ευτυχή αιφνιδιασμό;


Θα δούμε “Φως” στο ΠΝ; Η ώρα των αποφάσεων φαίνεται ότι έφτασε για το πολυαναμενόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για το οποίο έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια και για την αναγκαία ενίσχυση του με νέες μονάδες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΑΡΗ
ΠΗΓΗ newmoney.gr

Και παρά το γεγονός ότι όλοι θεωρούν ότι αποτελεί πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού εν τούτοις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Ναυτικό Επιτελείο επισημαίνουν και επιμένουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον Νίκο Δένδια μέχρι τον Οκτώβριο εκτός κι αν το Σάββατο στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους «αιφνιδιάσει» με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα της κυβέρνησης έφεραν σημαντική ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας από το 2019 που φτάνουν κοντά 20 δισ. ευρώ καθώς μετά τη δεκαετή κρίση οι συσσωρευμένες ανάγκες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Το Πολεμικό Ναυτικό σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν ριγμένο καθώς από τις πρώτες ανακοινώσεις ήταν η απόκτηση των τριών φρεγατών Belharra ότι πιο νέο και κυρίως σύγχρονο θα υπάρχει και θα πλέει στις θάλασσες σε λίγο.

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι τα πλοία δεν ναυπηγούνται στην Ελλάδα και δεν προβλέπονταν στην σύμβαση εμπλοκή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας η συνεργασία της Naval με πάνω από 50 ελληνικές εταιρείες στο πρόγραμμα κατασκευής έδωσε προστιθέμενη αξία με κάποιες από αυτές όπως για παράδειγμα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, Malionda, mevaco κ.α. να αποκτούν στενή σχέση πλέον με την εφοδιαστική αλυσίδα της Naval. Ο στόλος όμως ακόμα και με την συμπλήρωσή του με τις νέες φρεγάτες είναι από κουρασμένος έως γερασμένος…  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου