Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Iskander – M: Τι γνωρίζουμε για τους πυραύλους με τους οποίους η Ρωσία χτύπησε την Πολτάβα της Ουκρανίας


Βαλλιστικός πύραυλος με εμβέλεια έως και 500 χιλιομέτρων

Το σημερινό πολύνεκρο χτύπημα στην καρδιά της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε πιθανότατα με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander – Μ, όπως αναφέρουν ειδικοί στο BBC.

O Iskander-M  είναι ένα βαλλιστικό όπλο με εμβέλεια έως και 500 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος φέρει ισχυρή εκρηκτική κεφαλή έως 700 κιλά και είναι ικανός για τεράστια καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ουκρανικός στρατός ανέφερε εκτοξεύσεις Iskander από την Κριμαία, η οποία σε απόσταση περίπου 430 χιλιομέτρων βρίσκεται εντός εμβέλειας του συστήματος.

Ποιους άλλους πυραύλους χρησιμοποιούν οι δύο πλευρές

Οι Iskander επιφανείας – εδάφους έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε αυτή τη σύγκρουση, μαζί με τους πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύονται από αέρος και θάλασσα, καθώς και επιθετικά drones – κυρίως τα ιρανικά σχεδιασμένα όπλα Shahed 131 και 136.

Τα απρόβλεπτα μέσα επίθεσης από τη Ρωσία συνεχίζουν να πιέζουν τις ουκρανικές άμυνες. Το Κίεβο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αεροσκαφών, πυραύλων εδάφους – αέρος και πυροβολικού για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει εναέριες επιθέσεις, ειδικά από πυραύλους Κρουζ και drones.

Αλλά οι βαλλιστικοί πύραυλοι όπως ο Iskander είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της ταχύτητας και της παραβολικής τροχιάς τους στο στόχο, καθιστώντας κάθε αναχαίτιση εξαιρετικά δύσκολη.

Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.

ΠΗΓΗ https://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου