Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

«Συντριπτική απάντηση» υπόσχονται οι Φρουροί της Επανάστασης: Με «έκρηξη» απειλεί ο Λίβανος


Το Ιράν απειλεί με «συντριπτική απάντηση» στα χτυπήματα που δέχθηκε η Χεζμπολάχ από το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών από τη χθεσινή (20/09) επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.

Από αυτούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκαπέντε ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ με πιο σημαντική μορφή, τον επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν, Ιμπραήμ Ακίλ.

«Η στοχοποίηση κατοικημένης αστικής ζώνης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ισραηλινός εχθρός δεν λαμβάνει υπόψη του κανέναν ανθρωπιστικό παράγοντα», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα (21/09) τον θάνατο δεύτερου στελέχους της στον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και προπύργιό της.

Το κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, ανέφερε πως ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα.

Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς.

Υπόσχεση για «απάντηση» από το Ιράν

Στο μεταξύ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει «ξεδιάντροπα εγκλήματα» κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, υποσχέθηκαν «συντριπτική ανταπόδοση από το μέτωπο της αντίστασης», όπως αποκαλεί η Τεχεράνη την χαλαρή συμμαχία ένοπλων οργανώσεων σε όλη την περιοχή, που αντιμετωπίζουν με εχθρότητα το Ισραήλ και τους συμμάχους του, πάνω απ’ όλους τις ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα είπε στο προχθεσινό διάγγελμά του απευθυνόμενος στους ισραηλινούς ηγέτες «δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε τους κατοίκους του (ισραηλινού) βορρά» σπίτια τους, επιμένοντος ότι «το μέτωπο του Λιβάνου με το Ισραήλ θα παραμείνει ανοικτό ως το τέλος της επίθεσης στη Γάζα».

Ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να «αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει αυτή την επίθεση» προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει «μεγάλη έκρηξη», από την οποία «πρέπει να καταλάβετε πως δεν θα γλιτώσει ούτε η Δύση, ούτε η Ανατολή, θα μας γυρίσει πίσω στον Μεσαίωνα».

ΠΗΓΗ https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου