Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τρομοκρατών τουρκικής προέλευσης

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14773Σε έφοδο που εκτέλεσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβε δύο άτομα. Μία γυναίκα τουρκικής υπηκοότητας, αλλά με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κουρδικής καταγωγής, 42 ετών, για την οποία υπήρχε ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές. Η γυναίκα της οποίας το όνομα, σύμφωνα με το νόμο, δε μπορεί να δημοσιοποιηθεί, φέρεται να είναι μέλος της ακροαριστερής ένοπλης οργάνωσης “Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο” – DHKP-C. Η οργάνωση αυτή είναι παράνομη στη Γερμανία.
Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη ήταν ένας άντρας 50 ετών, τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής. Είχε εισέλθει στη χώρα το 2003 και είχε αιτηθεί πολιτικού ασύλου, αλλά δεν του είχε δοθεί. Ωστόσο, διατηρούσε δύο σπίτια στην περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.


Οι πληροφορίες της αστυνομίας ανέφεραν ότι το άτομο αυτό εκτελούσε εμπόριο όπλων, οπότε και στήθηκε η επιχείρηση εφόδου στο σπίτι του. Αν και δεν υπήρχαν όπλα στο χώρο, οι αστυνομικοί εντόπισαν αριθμό πλαστών βουλγαρικών διαβατηρίων και αδειών οδήγησης, οπότε και προχώρησαν στη σύλληψή του. Αντίστοιχη επιχείρηση διοργανώθηκε και στο σπίτι όπου διέμενε η γυναίκα.
Η γυναίκα θα βρεθεί ενώπιων του εισαγγελέα και των δικαστών, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου