Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Βρήκαν λεφτά για να χτίσουν "προσωρινό" τζαμί

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_4286.html
  • Στρατόπεδο του Ναυτικού παραχωρείται για τζαμί που θα κοστίσει 15 εκατ. ευρώ

Η κυβέρνηση μπορεί να μη βρήκε άλλο τρόπο εκτός από την άγρια λιτότητα για να εξυπηρετήσει τους στόχους του μνημονίου, βρήκε όμως 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα κρατικής γης προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας.

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, απαρατήρητη πέρασε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, με την οποία οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην παλαιά βάση του Ναυτικού στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να ανεγερθούν το μουσουλμανικό τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής τα γραφεία κ.ά.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου τεμένους, υφιστάμενα υπόστεγα του πρώην ναυτικού οχυρού θα διαμορφωθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η προσωρινή χρήση των πρώην εγκαταστάσεων ήταν πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έχει και τον συντονισμό για την υλοποίηση του έργου.

Η συγκεκριμένη έκταση μέχρι πρότινος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραχωρήθηκε ήδη στην κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), περιουσιακά στοιχεία της οποίας θα είναι το τέμενος και οι λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν με αποκλειστικές δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και σύμφωνα με τον αρχικό υπολογισμό θα δαπανηθούν 15 εκατ. ευρώ, αν και λόγω της κρίσης υπάρχουν φωνές που ζητούν να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Απορίας άξιο(;) είναι το γεγονός πως η αδειοδότηση αυτή, με βάση το ΦΕΚ του κυρίου Σηφουνάκη, είναι για προσωρινό χτίσιμο τεμένους!!! Τονίζουμε την λέξη "προσωρινό", κι αυτό γιατί στο ίδιο ΦΕΚ δεν αναγράφεται ο "προσωρινός" χρόνος, ούτε κατατίθεται ο τρόπος παύσης λειτουργίας και ισοπέδωσης του τεμένους όταν αυτό αντικατασταθεί από κάποιο μόνιμο (το οποίο υπαινίσσεται το ΦΕΚ, αλλά μέχρις εκεί...).

Τί είναι λοιπόν, μονιμότερο εκ του προσωρινού; Ποιά κυβέρνηση θα τολμήσει να γκρεμίσει ένα "προσωρινό" τέμενος; Μήπως ο ίδιος ο κύριος Σηφουνάκης σκοπεύει να χειριστεί τα μηχανήματα κατεδάφισης του τεμένους όταν παύσει το "προσωρινό" του χαρακτήρα του; Έχει αναλογισθεί ο κατά τα λοιπά νεο-πατριώτης κύριος Σηφουνάκης, τί ακριβώς θα σημαίνει για την Ελλάδα η ανακοίνωση απόφασης για κατεδάφιση ενός τεμένους;

Λοιπόν, επειδή ο κύριος Σηφουνάκης μπορεί να λατρεύει τον οθωμανισμό, αυτό δεν τον καθιστά αρμόδιο ώστε με αποφάσεις του να γίνει αιτία δημιουργίας εντάσεων της Ελλάδας με το Ισλάμ. Θα πρέπει να κιατανοήσει πως μπορεί να κοροϊδεύει την οικογένειά του, τον εαυτό του, τους φίλους του ή τους προσωπικούς του ψηφοφόρους, αλλά μέχρις εκεί. Η πολιτική του πορεία δημιουργεί εθνικά προβλήματα και σύμφωνα με τις πολιτικές(;) του θέσεις και αποφάσεις θα κριθεί στο μέλλον από την Δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα δεν είναι ιδιόκτητο αμπέλι κανενός Σηφουνάκη και συναφών του είδους του πολιτικών... όσο πιό γρήγορα κατανοήσουν οι διάφοροι "Σηφουνάκηδες" το μέγεθος της ευθύνης τους, τόσο πιό σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες πολιτικές δράσεις για να εξαλείψουν τις εκτρωματικές τους νεο-πατριωτικές πολιτικές.

Και κάτι ακόμη: Σε αυτή τη χώρα, την Ελλάδα, μπορεί σήμερα να μην υπάρχει Δημοκρατία, μπορεί να μην υπάρχει Δικαιοσύνη... δεν σημαίνει όμως πως αυτό θα ισχύει για πάντα... Κάποιοι θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους και θα γνωρίσουν ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στην ιστορία ποινές για όλα όσα κάνει ο νεο-πατριωτισμός τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου