Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προσοχή! Κίνδυνος παράνομης απομακρυσμένης πρόσβασης

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16696

Critical Flaw Found in Proxy Servers 21 Προσοχή! Κίνδυνος παράνομης απομακρυσμένης πρόσβασης Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Όρεγκον έχει εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με απατεώνες που προσπαθούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστές που ανήκουν στους κατοίκους του.
Το υπουργείο αναφέρει ότι έχει δεχθεί πάνω από δώδεκα καταγγελίες σχετικά με απατεώνες που επικοινώνησαν μαζί τους μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι<…>
εργάζονται για μια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και ότι ο υπολογιστής του ιδιοκτήτη έχει τεθεί σε κίνδυνο και έχει μολυνθεί με ιό ή κακόβουλο λογισμικό εξαιτίας της ευρείας δραστηριότητας στο διαδίκτυο.



Στη συνέχεια, ζητάνε από τον χρήστη να προχωρήσει στη λήψη ορισμένων μέτρων ασφάλειας για τον υπολογιστή, ενώ στη πραγματικότητα τον βάζουν να κάνει λήψη ενός κακόβουλου λογισμικού,  το οποίο θα τους δώσει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας John Kroger ανέφερε μερικά βήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους χρήστες να προστατευθούν:
•    Μην ανοίγετε email από πηγές που δεν γνωρίζετε και δεν είναι έμπιστες. Επίσης σε περίπτωση που σας τηλεφωνήσουν και σας ζητήσουν να ακολουθήσετε κάποια βήματα γιατί ο υπολογιστής σας είναι σε κίνδυνο, μην το κάνετε και μην δώσετε πληροφορίες σχετικά με εσάς. Μην ανοίγετε συνημμένα ή συνδέσμους από ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
•    Κρατάτε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό antivirus που έχετε εγκατεστημένο στο pc σας και να εκτελείτε συχνά ελέγχους ανίχνευσης ευπαθειών.
•    Μην κάνετε κλικ σε αναδυόμενες (pop-up) διαφημίσεις, διότι τις περισσότερες φορές κρύβουν κάποιο Malware.
•    Αν έχετε κάποια υπόνοια ότι ο υπολογιστής σας είναι μολυσμένος μην κάνετε καμία κίνηση η οποία απαιτεί να κάνετε χρήση των προσωπικών σας δεδομένων όπως όνομα, κωδικοί πρόσβασης, πιστωτική κάρτα για αγορές λογισμικού κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου