Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Gurria (ΟΟΣΑ): "Ναι στην επιμήκυνση ομολόγων - To haircut θα πλήξει τις τράπεζες"

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/
Επιμήκυνση ομολόγων ψηφίζει ο Angel Gurria, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προκειμένου να αποφευχθεί το haircut, «το οποίο μπορεί να λάβει χώρα άπαξ».
Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, έκανε λόγο για επέκταση της διάρκειας των ομολόγων για περίοδο έως και επτά χρόνια προκειμένου να προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο κατά πόσον υπάρχει η ανάγκη για ένα haircut, έτσι «το χρέος που ωριμάζει σήμερα, αύριο, τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό πάει για τα επόμενα επτά χρόνια. Στη συνέχεια θα γνωρίζουμε καλύτερα αν υπάρχει η ανάγκη για κάποια μείωση στην ονομαστική αξία του χρέους».
«Μια ανταλλαγή ομολόγων (swap) θα προκαλούσε χρεοκοπία», τόνισε. «Υπάρχουν καλύτερες λύσεις όπως η τροποποίηση της ρήτρας των ομολόγων, που εκδίδονται βάσει του ελληνικού δικαίου, για την επιμήκυνση της ωρίμανσης», προκειμένου η Ελλάδα να κερδίσει χρόνο.
«Ένα haircut σήμερα θα έπληττε τις τράπεζες», συμπλήρωσε με επικριτικό τόνο στη συνέχεια, καθώς «θα υπήρχε ένας αριθμός τραπεζών που δεν θα ήταν σε θέση να απορροφήσει τον αντίκτυπο»

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου